11 / 05 / 2024

60 milyon yarın sandık başına gidiyor! Seçmenler heyecanla bekliyor! İşte 2023 seçimleri hakkında bilinmesi gerekenler!

60 milyon yarın sandık başına gidiyor! Seçmenler heyecanla bekliyor! İşte 2023 seçimleri hakkında bilinmesi gerekenler!

Yarın, Türkiye genelinde Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy verme işlemi, saat 08.00'de başlayacak ve 17.00'ye kadar sürecek.



OYLARIN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR

Seçimlerde kullanılan oy pusulalarının bütünlüğü ve doğru kullanımı, geçerli oyların sayılması için son derece önemlidir. Oy kullanırken dikkat edilmesi gereken kurallar vardır ve bu kurallara uyulmadığı takdirde oylar geçersiz sayılabilir. İşte oyların geçersiz sayılacağı durumlar:

"Evet" ya da "Tercih" mührü basılmayan oy pusulaları, birden fazla ittifaka, aynı ittifakta yer almayan parti veya adaya mühür basılması halinde geçersiz sayılacak.

Oy pusulasının bütünlüğünün bozulacak şekilde yırtılması veya koparılması, pusula üzerine mühür dışında veya mühür yerine herhangi bir özel işaretin, isim, imza kaşesi veya parmak izinin basılması da kullanılan oyu geçersiz kılacak.

Oy pusulasının belirgin bir şekilde karalanması, çizilmesi veya işaretlenmesi, zarftan işaret amacı taşıyan herhangi bir madde çıkması hallerinde de oylar geçersiz sayılacak.

Bu nedenle, oy kullanırken özenli davranmak ve doğru şekilde kullanmak önemlidir.

İKİNCİ TUR OYLAMA YAPILABİLİR

Cumhurbaşkanı seçiminde, herhangi bir adayın salt çoğunluğu sağlayamaması durumunda ikinci tur oylama yapılabilir. Bu durumda, en yüksek oyu alan iki aday arasında 28 Mayıs'ta ikinci tur oylama yapılacak. Yine bu oylamada da geçerli oyların sayılması için yukarıda belirtilen kurallara uyulması gerekmektedir.

Seçim günü elektrikler kesilecek mi? BEDAŞ yarın elektrikleri kesecek mi? İşte BEDAŞ'ın planlı elektrik kesintileri!
Akaryakıt fiytalarında tabela değişti! Sürücüler dikkat: Hemen benzin, motorin ve LPG fiyatlarına bakın!
Aile Bakanlığı kara haberin ardından güneş açtıran müjde! Aile destek programı bitiyor diye üzülüyorsanız, buraya koşun!

Geri Dön