14 / 05 / 2024

ABD Merkez Bankası’ndan banka iflaslarına ilişkin kritik açıklama!

ABD Merkez Bankası’ndan banka iflaslarına ilişkin kritik açıklama!

ABD Merkez Bankası, (Fed) yaşanan banka iflasları sonrasında atılan adımlar sayesinde finansal piyasaların normale döndüğünü söyledi. Fed, "Fakat büyük mevduat çıkışları yaşayan bazı bankalar stres yaşamayı sürdürdü ve bu, ileriye dönük kredi şartları üzerinde baskı oluşturabilir” dedi.



Konut amaçlı gayrimenkul değere lemelerinin etkinlikteki zayıflamaya karşın yüksek seviyesini muhafaza ettiği belirtilen raporda, finansal olmayan işletmelerin ve hanehalkının borçlanması nedeniyle kırılganlıkların 2022 Kasım ayından bu yana çok az değişim yaşadığı aktarıldı.

Söz konusu raporda, ticari borç artışının gayrisafi yurt içi hasılaya göre yüksekliğini muhafaza ettiği ve hanehalkı borcunun oranının da ılımlı seviyelerde kaldığı paylaşıldı.

ABD Merkez Bankası’ndan banka iflaslarına ilişkin kritik açıklama!

“BANKACILIK SEKTÖRÜ DAYANIKLILIĞINI KORUDU”

Sigortasız mevduatlara aşırı bağımlılık ile zayıf risk yönetimiyle ilgili tedirginliklerin piyasa katılımcılarının bazı bankaların gücünü tekrar değerlendirmesine neden olduğuna işaret edilen raporda, “Genel olarak, bankacılık sektörü önemli zarar karşılama kapasitesiyle dayanıklılığını muhafaza etti” ifadeleri yer aldı.

Raporda, sigortasız mevduatların önemli ölçüde geri çekilmesinin SVB, Signature Bank ve First Republic Bank’ın iflaslarına katkı yaptığına vurgu yapılarak, bunun başta büyük oranda sigortasız mevduatlara dayanan ve önemli ölçüde faiz oranı riskine maruz kalanlar olmak üzere diğer bazı bankalar için artan fonlama sorunlarına neden olduğu bildirildi.

Fed ve diğer kurumlarca gerçekleştirilen politika müdahalelerinin bu baskıların hafifletilmesine katkı sağladığının altı çizilen raporda, para piyasası fonları ve diğer nakit yatırım araçlarının “kaçış”lara karşı savunmasız kaldığı ve kısa vadeli fonlama piyasalarının kırılganlığına yardımcı olduğu ifade edildi.

Duyduk duymadık demeyin! Ziraat Bankası’ndan başvuran herkese 3 bin TL hediye! Son 6 gün!

İslam Memiş’ten büyük kâr ettirecek yeni yatırım tavsiyesi!

BİM’de her üründe indirim var! Hamur makinesi 1600 TL’ye, düdüklü tencere 450 TL’ye, 2’li tava seti 250 TL’ye düştü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön