18 / 07 / 2024

Afyonkarahisar'da alkollü iş yerleri için yeni düzenleme!

Afyonkarahisar'da alkollü iş yerleri için yeni düzenleme!

Belediye Meclisinin Ekim ayı toplantısında alkollü içki satılan işyerlerinin mabet bina ve tesislerine olan uzaklığı 50 metreden 100 metreye yükseltilmesi kararı çıktı.




Afyonkarahisar Belediye Meclisi'nin Ekim ayı toplantısı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın başkanlığında dün akşam yapıldı. Toplantı bir önceki toplantının tutanak özetinin okunup oybirliği ile kabul edilmesi ile başladı. 


TEKLİFLER KOMİSYONLARDA GÖRÜŞÜLECEK

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Toplantısının gündeminde bulunan; Belediye'nin 2016 yılı bütçesinin görüşülmesi, 2016 yılı performans programının görüşülmesi, 2016 yılı gelir ve su tarifelerinin görüşülmesi teklifleri Plan Bütçe komisyonuna rapor hazırlanmak üzere oybirliği ile gönderildi. 

Gündemin 10. maddesinde yer alan şehir içi ulaşım ve trafikle ilgili toplam 10 madde görüşülmek üzere Trafik Komisyonuna gönderildi. 

Toplantıya beş dakika ara verildi. 


SPORCULARA 9 KATEGORİDE ÖDÜL VERİLECEK

Afyonkarahisar Belediyesi'ne bir tane tam donanımlı yüksek merpenli itfaiye aracı alınması ve bir adet minibüs alınması, Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 2 tane forklift ve 3 tane kepçe alımı teklifleri oybirliği ile kabul edildi. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Atatürk yol koşusunda 9 kategoride dereceye giren sporculara toplam 7 bin 700 TL ödül verilmesine karar verildi.

 

UZAKLIK 100 METRE OLACAK

Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinden meyhane, bar, kıraathane, elektronik oyun merkezi ile açıkta alkollü içki satılan işyerlerinin mabet bina ve tesislerine olan uzaklığın yeniden belirlenmesi teklifi karara bağlandı. Buna göre camii çevrelerinden gelen talep üzerine mesafenin 100 metreye çıkarılmasına oybirliği ile karar verildi. 


GEREKLİ İNCELEMELER YAPILACAK

Trafik komisyonu raporları hakkında Komisyon Başkanı M. 

Emin Birliktir bilgi verdi. Birliktir, S.S. 36 Nolu ANS Erenler Minibüs hattının şehir içi minibüs güzergahında değişiklik yapılması talebinin gerekli incelemelerin ardından tekrar meclis gündemine alınacağını söyledi. Fakülte minibüs hattından başvuran 7 kişinin diğer hatlara dağıtımının yapım AFYONKARAH talebi de komisyon tarafından incelenecek. 

Kamu kurum ve kuruluşlarından, vatandaşlardan gelen hız kesici, durak yeri ve trafik levhaları ile ilgili talepleri uygun gören komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. 


İTİRAZLAR UYGUN GÖRÜLDÜ

Gündemin 14. maddesinden 21. 

maddesinde bulunan İmar ve Şehircilik teklifleri görüşülmek üzere İmar Komisyonuna gönderildi. Konular hakkında Komisyon Başkanı Betül Tarkan bilgi verdi. İl merkezi, AnkaraKonya çevre yolu ile Ankara-İzmir çevre yolunun Eskişehir köprülü kavşağı ile Şekerciler Sitesi'nin olduğu bölge de hazırlanan uygulama imar planlarına yapılan itirazların Belediye teknik elemanlarınca incelendiği bildirildi. Çetinkaya Mahallesi'nde 2 kat yüzde 30 yapılaşma şartı belirlendiği, yapılaşma şartı incelendiğinde çevre de yüzde 40 olarak inşaat alanı tespit edildiği açıklandı. Planlama ilkeleri doğrultusunda eşitlik sağlamak, mağduriyet giderilmesi ve mevcut dokunun bozulmaması için yapılan itirazlar komisyonca uygun görüldü. Buna göre iki kata yüzde 40 olarak inşaat müsaadesi verildi.

 

KENT MEYDANI PROJESİ PLANLARA İŞLENİYOR

Burmalı ve Karaman mahallelerinde K25A21C4B, K25A21C3A paftaların olduğu bölge de hazırlanan Cumhuriyet Meydanı vaziyet planlarının imar planlarına işlenmesi konusu görüşüldü. 

Kentsel sit ve tescilli taşınmazların bulunması nedeniyle Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan onay alınması gerektiğinden yapılacak imar planı değişikliğinin kurula gönderilmesi gerektiği açıklandı. 

Cumhuriyet Meydanı Kentsel Tasarım Uygulama Projesi imar planlarına hem ulaşım hem de bölgesel olarak işlenecek. 


BELEDİYE ASKERE LOJMAN YAPACAK

Selçuklu Mahallesi'nde K25A21A3C pafta, 631 ada, 199 parsele emsal sabit kalmak şartıyla serbest yapı nizamı verilmesi noktasında ilgili kurum görüşleri ve jeolojik etütlerin tamamlandığı belirtildi. Karaman ve Dumlupınar mahallelerinde Cumhuriyet Meydanı Projesinde düzenlenen yol güzergahında ki alanın düzgün olarak çözülmesi için Orduevi Müdürlüğü kullanımında olan alanın bin 950 metrekare yol olarak ayrılmasını uygun gören komisyon raporu uygun görüldü. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bin 950 metrekare alan karşısında silahlı kuvvetler personeli kullanımına lojman yapacaklarını söyledi. Lojmanlar 120 metrekarelik 170 adet olacak. Komutan lojmanının yerini koruyacağı kalan kısmın konut alanı olarak değerlendirileceği kaydedildi. Mevcut alana uygun emsal konut değeri 2.8 7 kat olarak konut alanına dönüşüm sağlanacak. 


DİĞER TOPLANTI 3 KASIM'DA

Olucak ve Hamidiye mahallerinde hazırlanan uygulama imar planlarına yapılan itirazların vatandaş mağduriyetinin giderilmesi noktasında uygun görüldüğü açıklandı. Çakır Mahallesi'nde 1 parselin sağlık tesis alanına veya eğitim alanına dönüştürülmesi konusunda mal sahibinin net talep bildirmesine karar verildi. Belediye Meclis üyelerinden; Hüseyin Şehitoğlu, Ali Telek, Günay Kart'ın mazeretleri nedeniyle toplantıya katılamadıkları bildirildi. Meclisin Kasım ayı toplantısının 1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri nedeniyle 3 Kasım Salı günü akşam saat 19.00'da yapılmasına karar verildi. 



Afyon Kocatepe Gazetesi 


Geri Dön