07 / 05 / 2024

Aileye, enerjiye ve eğitime verilen destek 25 milyarı bulacak! Kimler bu destekten yararlanacak

Aileye, enerjiye ve eğitime verilen destek 25 milyarı bulacak! Kimler bu destekten yararlanacak

Devletin yeni dönem sosyal yardım paketi dahilinde enerji ve aile destek tutarları yükseltilecek. Tüm bunlarla birlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bildirdiği üzere, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına eğitim desteği verilecek.



Mevcut durumda da 450 - 600 lira arasında değişen miktarlarda olmak ile beraber 12 ay süre ile ödenmiş olan Aile Destek Programı tutarları ile bundan faydalanan aile sayısının yeni paket ile artırılması düşünülüyor.

Bugüne kadar ise program dahilinde, 1,6 milyon haneye sosyal yardım ve dayanışma vakıfları tarafından hak sahipliği verildi. İlk adımda başvurusu onaylanan yaklaşık 831 bin haneye ise toplamda 427, 9 milyon TL ödendi.

Aynı zamanda, Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir müjde de Doğal Gaz Tüketim Desteği Programı için açıklamıştı. Erdoğan, bu sene de sürdürülecek desteğin kronik hastaların ya da yaşam destek cihazlarına bağlı vatandaşların bulunduğu hanelere % 5 fazlası ile yapılacağını dile getirmişti.

Program dahilinde başvurular e - Devlet üzerinden devam ediyor. Senede iki kez yapılan ödemeler kapsamında hanelere 450 - 1150 TL arasında destek sağlanıyor. Söz konusu desteğin ve destekten yararlanan hanelerin artırılması hedefleniyor.

Elektrik Tüketim Desteği kapsamında da 1-2 kişilik muhtaç hanelere aylık 75 kilovatsaat, üç kişilik muhtaç hanelere aylık olarak 100 kilovatsaat, dört kişilik muhtaç hanelere aylık olarak 125 kilovatsaat, beş ve daha fazla kişilik muhtaç hanelere aylık olarak 150 kilovatsaat karşılığı tutar kadar aylık destek verilmekte.  İki bakanlığın yürüttüğü çalışmalar sonucunda enerji desteklerinden yararlanan nüfus sayısı ve tutarlarının artırılması düşünülüyor.

Aileye, enerjiye ve eğitime verilen destek 25 milyarı bulacak! Kimler bu destekten yararlanacak

İşte yeni iPhone 14 serisi! Peki Türkiye’de mi daha ucuza alırız yoksa yurt dışında mı? Bunu okumadan iPhone almayın

İstanbul Borsası’ndan günün ilk yarısında rekor geldi!

Avrupa Merkez Bankası’ndan son dakika kararı! Tarihi faiz artırımı gerçekleşti

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön