28 / 04 / 2024

AK Parti'den emekli maaşlarına ilişkin son dakika açıklaması! Ekim ya da kasım ayı gibi...

AK Parti'den emekli maaşlarına ilişkin son dakika açıklaması! Ekim ya da kasım ayı gibi...

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekli maaşlarında yapılması öngörülen düzenlemeye dair açıklama yaptı. Güler çalışmaların devam ettiğini söyledi.



Emekli maaşlarında yapılması beklenen iyileştirmeye ilişkin çalışmalar devam ederken AK Parti'den konuya ilişkin açıklama geldi.

Emekli maaşlarına yönelik açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na konuya dair bir talimat verdiğini anımsatarak “Bütçenin dengesini bozmadan; nasıl bir miktar ortaya çıkabilir, şu anda çalışma devam ediyor" şeklinde konuştu.

AK Parti den emekli maaşlarına ilişkin son dakika açıklaması! Ekim ya da kasım ayı gibi...

‘TARİH VE RAKAM VERMEK MÜMKÜN DEĞİL’

Sözcü'nün haberine göre, çalışmalar tamamlanmadan tarih ve rakam vermenin mümkün olmadığını kaydeden Güler, konuya dair yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

“6 Şubat depremiyle beraber merkezi bütçeden AFAD Başkanlığımıza ve Çevre Şehircilik  Bakanlığımıza aktarılan 765 milyar Türk Lirası civarında bir bütçe vardı. Meclis kapanmadan önce ek bütçeyi çıkarmıştık; 1 trilyon 119 milyar Türk lirası. Yine borçlanma limitlerini artırmıştık" diye belirtti.

"Bütçenin dengesini bozmadan; nasıl bir miktar ortaya çıkabilir, şu anda çalışma devam ediyor" diyen Bakan Güler, "Bu çalışma netleşmeden bir tarih ve rakam vermek şu anda mümkün gözükmüyor. Bütçe dengesini bozmadan, bu imkanları nasıl sağlayabiliriz, ciddi nitelikli bir çalışma yapılıyor" dedi.

Çalışmalar ekim ya da kasım ayı içeresinde tamamlanıp Meclise intikal ederse bu konuda hızlı bir çalışmayı ortaya koyacaklarını aktaran Güler, Hazine ve Maliye ile Çalışma Bakanlığımız bu konuda büyük bir gayret gösteriyor diye aktardı.

AK Parti den emekli maaşlarına ilişkin son dakika açıklaması! Ekim ya da kasım ayı gibi...

‘EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞINA YÖNELİK ÇALIŞMA YAPIYORUZ'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de pazartesi günü katıldığı canlı yayında emekli maaşlarına dair açıklamalarda bulunmuş ve “En düşük maaş alan emeklilerimizin durumunun iyileştirilmesine yönelik çalışmaları yapıyoruz” demişti.

AK Parti den emekli maaşlarına ilişkin son dakika açıklaması! Ekim ya da kasım ayı gibi...

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI

En düşük emekli maaşı Ocak 2023'te 5500 TL'ye Temmuz öncesi ara dönemde ise 7500 TL'ye yükseltildi. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 6 aylık yüzde 25 zam Meclis'ten geçti. Emekliye zam ve memur maaşları düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Opel Mokka-e'ye bu ay da zam uğramadı! İşte 0,99 faizli Mokka-e Eylül 2023 fiyatları!

Özel sektörün yurt dışına olan kredi borcu temmuz ayında azaldı!

Türk iş adamları yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön