24 / 07 / 2024

Alasava Prefabrik yapı sistemi tanıtıldı!

Alasava Prefabrik yapı sistemi tanıtıldı!

Gebze İnşaat Mühendisleri ve Gebze Mimarlar Odası üyeleri ve mühendisler için bir seminer programı düzenledi. Alasava Sistemi ile ilgili katılımcılara bilgiler verildi.




Alacalı İnşaat firmasının ürettiği ve binalarda kullanılan depreme dayanıklı prefabrik yapı sistemi Alasava Sistemi ile ilgili katılımcılara bilgiler verildi. 



GEBZE İnşaat Mühendisleri ve Gebze Mimarlar Odası üyeleri ve mühendisler için bir seminer programı düzenledi. Düzenlenen programda Alacalı İnşaat firmasının ürettiği ve binalarda kullanılan depreme dayanıklı prefabrik yapı sistemi Alasava Sistemi ile ilgili katılımcılara firma yetkileri tarafından bilgiler verildi. Eskihisar Old Castle Otel'de gerçekleşen seminere Gebze Mimarlar Odası Başkanı Özhan Aşkın Özlürk, Gebze İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ziya Özhan. odaları üyeleri mimarlar ve mühendisler katıldı. 




KATILIMCILARA TEŞEKKÜR ETTİ 

Program öncesinde konuşan İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği Başkanı Zıya Özhan, "Her iki oda olarak düzenlenen bu toplantıya hepiniz hoş geldiniz. Prefabrik üretim 1946 yıllarında başlamıştır. Bugün ülkemizde yapılan sanayi yapıların yüzde 85 prefabrik yapılarla yapılıyor. Prefabrik yapı elemanları çok alanda kullanılıyor. Bu seminerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum"' dedi. 



"ÖZEL BİR SİSTEM" 

Ardından Alacalı İnşaat firması yetkisi İnşaat Yüksek Mühendisi Seyit İsmail Ulusoy programa katılan mimar ve mühendislere Alasava Sistemi ile ilgili sunum yaptı. Alacalı İnşaat" ın 1987 yılında kurulmuş bir fabrika olduğunu söyleyen Ulusoy, " Ana üretim tesislerimiz Tekirdağ ve Gebze'de bulunuyor. Rusya ve Van'da mobil üretim yerlerimiz var. Tasarım ve üretim ışını aynı anda yapıyoruz. Alasava sistemi özel bir sistem. Bu sistemi ilk olarak 1999 yılında Türkiye'ye getirdik. Sistemin menşei Japonyadır. . Prefabrik sistemden farkı yok. Kolon ve kirişler halatlarla birbirine bağlanıyor. Alasava sisteminde yapılan yapılarda herhangi bir kalıcı zarar oluşmuyor. Ekonomik boyutu bakımından çok büyük kar elde ediyorsunuz. İş güvenliğinde çok büyük avantaj sağlıyor. Firma olarak TT Arena, FB Ülker Arena, İnönü Stadı prefabrik tribün basamaklarını yapan firmayız. Sistemin fiyatı ise projeye özeldir" diye konuştu. Ardından soru ve cevap şeklinde devam eden seminer programı çekilen toplu hatıra fotoğrafı ile son buldu.




Demokrat Gebze


Geri Dön