19 / 05 / 2024

Almanya alarm veriyor! 65 milyar avroluk üçüncü yardım paketi yolda!

Almanya alarm veriyor! 65 milyar avroluk üçüncü yardım paketi yolda!

Alman hükümeti, Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş nedeniyle yaşanan enerji krizi sonrası hane halkını ve şirketleri yükselen enflasyonun etkisinden korumak için 65 milyar avroluk üçüncü yardım paketini hazırladı. İşte haberin detayları..



Rusya-Ukrayna savaşı Avrupa’yı sarstı!

Avrupa’nın en büyük ekonomisine sahip Almanya, Moskova’nın Kuzey Akım 1 doğal gaz boru hattı üzerinden gaz akışını durdurma kararının tetiklediği sarmal bir enerji kriziyle karşı karşıya kalmış durumda.

Doğal gazın aylık vadeli satış fiyatı 25 Ağustos 2022'de megavat saat başına 300 avronun üzerine çıkmıştı.

Almanya'da gelecek yıl teslimatlı elektrik kontratının fiyatı, Rusya'nın doğal gaz arzını azaltmasıyla, artan enerji krizinin de etkisiyle 29 Ağustos'ta ilk kez 1.000 avroyu aşmıştı.

Almanya'da enerji maliyetlerindeki artış, enflasyonu yukarı yönlü körüklerken, hane halkı ve şirketler üzerinde de baskıyı artırıyor.

Almanya'da, temmuz ayında yüzde 7,5 olan yıllık enflasyon, enerji ve gıda fiyatlarındaki son yükselişle ağustos ayında yeniden yüzde 7,9'a çıkarak 1974'ten bu yana görülen en yüksek seviyeye tırmandı.

Almanya'nın gaz krizine karşı Gaz Acil Durum Plan!

Avrupa’nın en büyük ekonomisine sahip olan ve Rusya’ya gazda en fazla bağımlı ülke olan Almanya'da hükümet, kıtadaki "gaz krizinin" ortasında ülkede planlanan, 3 aşamalı Gaz Acil Durum Planı'nın 2'nci aşaması olan "uyarı" seviyesini 23 Haziran 2022’de etkinleştirmişti.

Rusya'dan gelen doğal gazın kesilmesi ihtimaline karşı Gaz Acil Durum Planı'nda erken uyarı seviyesi etkinleştirilirken, bir sonraki seviyenin etkinleştirilmesi durumunda doğal gaz dağıtımında devlet kontrolü öngörülüyor.

Bu arada, Alman Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanlığı, Almanya'daki doğal gaz depolama tesislerinde doluluk oranının anlık olarak Rusya'dan gelen gaz miktarının önemli ölçüde azalmasına rağmen yüzde 85'in üzerine çıktığını bildirdi.

Rusya gazı kesti AB tehdit etti! Sözleşmelere sadık kalınmazsa…

Doğal gaz ve elektrik krizine karşı kemerler sıkılıyor! Tek tek yasaklar geldi

Doğalgaz fiyatları o rakamı aşacak! Duyan inanamadı! Herkes önümüzdeki kışı nasıl geçireceğini düşünüyor!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön