28 / 04 / 2024

18 - 10 - 2019 Tarihli arşiv haberleri - 97 Haber

TürkAkım'da deniz geçiş hatlarından ilki doğal gazla dolduruluyor!

Rus gazını Türkiye ve Avrupa'ya iletecek TürkAkım'ı oluşturan iki deniz hattından ilkinin doğal gazla doldurulmaya başlandı.

TOKİ Yozgat Medrese başvuruları 21 Ekim'de başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Yozgat Medrese projesinde yer alan konutlar 21 Ekim tarihi itibariyle satışa çıkıyor.

Kartal'da 8.9 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

İstanbul Anadolu 12. İcra Dairesi, Kartal'da bulunan bahçeli fabrika binasını 8 milyon 925 bin 160 TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 3 Aralık 2019 günü gerçekleşecek.

Stabil kripto parada riskler giderilmeli!

G7 Grubu’nda Libra gibi stabil kripto para birimlerinin küresel etkisini incelemek için oluşturulan görev grubu raporunu yayınladı.

New York’tan ev almanın avantajları neler?

Douglas Elliman Küresel Pazarlar Kıdemli Başkan Yardımcısı Richard Jordan, New York’tan konut sahibi olmak için geçerli faktörleri anlattı...

TOKİ'nin indirim kampanyasına 12 bin 78 kişi başvurdu!

TOKİ tarafından borcunu ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için yapılan başvurular bugün sona eriyor. Yüzde 22 indirim kampanyasından şu ana kadar 12 bin 78 kişi yararlandı.

Kocaeli Halkı: 99 depreminden sonra değişen hiçbir şey olmamış!

İstanbul’da 26 Eylül’de yaşanan deprem İstanbulluların yanı sıra çevre illerdeki vatandaşları da tedirgin etti. Kocaeli’li Mehmet Yaman, “Bana göre ’99’dan sonra değişen hiçbir şey olmamış” dedi…

Site sakinleri peyzaj giderlerini ödemek zorunda mı?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu 'Sitemizde bazı kat malikleri, peyzaj giderlerini ödemek istemiyor. Haklı olabilirler mi?'' sorusunu yanıtladı...

Serenay Sarıkaya Zincirlikuyu’da rezidansa taşındı!

Kerem Bürsin’le ayrıldıktan sonra Zincirlikuyu’da bulunan rezidans dairesine taşındığı ortaya çıkan Serenay Sarıkaya’nın evinin aylık kirasının 28 bin TL olduğu belirlendi.

Uzungöl'de tahliye süresi doldu! Yıkım nöbeti başladı!

Trabzon'un Uzungöl bölgesinde imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımı için sahiplerine verilen süre 5 Ekim’de doldu. Ancak 118 yapı sahibinin yapıları boşaltmaması ve itirazları nedeniyle yıkımlar gerçekleşemedi.

Lloyd Wright’ın tasarladığı ev 1.7 milyon dolara satıldı!

Mimar Frank Lloyd Wirght’ın hayatını kaybetmeden önce tasarladığı son ev olan Arizona’daki Norman Lykes House 1.7 milyar dolara satıldı…

Katılım Varlık Kiralama 2 milyon TL kar payı ödemesi yaptı!

Katılım Varlık Kiralama tarafından kira sertifikasının 6.kupon dönemine ilişkin 11 milyon 242 bin 618,50-TL'lik kâr payı ödemesi bugün itibarıyla yapıldı...

Ürdün'de İsrail'in kiraladığı arazilerin teslimi tartışılıyor!

Ürdün ve İsrail arasında imzalanan barış anlaşması uyarı kapsamında İsrail'in 25 yıllığına kiraladığı El-Bakura ve El-Gamr arazilerinin sözleşme süresi sona erdi ve toprakların zamanında teslim edilip edilmeye başlandı.

Alanya'da 146.6 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Alanya 2. Satış Memurluğu, Alanya İlçesi Türkler Köyü Kargı Çiftliği'nde bulunan 2 parsel üzerindeki arsayı satıyor. Arsanın satış bedeli 146 milyon 685 bin 337 TL olarak belirlendi. 

Kaplumbox ürünleriyle güvenli ve kolay taşınma!

Kaplumbox, ev veya ofisini hızlı, kolay ve avantajlı bir şekilde taşımak isteyenler için yüksek kaliteli, geri dönüşümlü plastikten üretilen kutuları ile taşınma sürecini kolay bir hale getiriyor...

Bigadiç alt gelir TOKİ başvuruları 21 Ekim'de başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Balıkesir Bigadiç alt gelir grubu projesi için başvuru dönemi 21 Ekim'de başlıyor.

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama 300 milyon TL'lik kira sertifikası sattı!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama, ihraç edilmiş olan TRDKTVKE1922 ISIN kodlu kira sertifikası kupon ve anapara ödeme işlemi hakkında açıklama yaptı. 

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama 150 milyon TL kira sertifikası sattı!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama, 300 milyon tutarlı TRDKTVK12018 ISIN kodlu, yönetim sözleşmesine dayalı yurtiçi kira sertifikasının nitelikli yatırımcılara satışını tamamladı.

Erenköy'deki Sarı Köşk apartmanlara meydan okuyor!

Kadıköy Erenköy, Osmanlı'dan bu yana varlıklı ailelerin büyük bahçeler içerisinde bulunan köşkler yerini çok katlı yüksek apartmanlara bıraktı.

İstanbul Finans Merkezi İstanbul için bir milat olacak!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul Finans Merkezi'nin hızlıca devreye alınmasıyla İstanbul'un bir miladı olacağını söyledi.

Stonelıne Fuar Stand Tasarımı Öğrenci Yarışması 2020’de!

Stonelıne Fuar Stand Tasarımı Öğrenci Yarışması’nı düzenleyecek olan Stoneline, farklı disiplinlerden öğrencileri doğal taş ve mermer konusunda yeni ve yenilikçi fikirler üretmeye davet ediyor…

Faiz indirimleri emlak piyasasını hareketlendirdi!

Konut kredisi faiz oranlarının 0,99’a düşürmesi emlak sektörünü canlandırdı. Geçtiğimiz dönemde yüksek seviyede bulunan kredi faizleri nedeniyle konut satın almak isteyen ihtiyaç sahipleri bekleme pozisyonuna girdi.

Konut kredisi faiz oranlarındaki indirimler durdu mu?

Konut kredisi faiz oranlarında yaklaşık dört aydır devam eden indirimler son buldu. Bazı bankalarda ise kredi faiz oranları yeniden yükseldi. Konut kredisi faiz oranlarındaki düşüş neden durdu? Faiz indirimleri devam eder mi?

Gebze Darıca'da 27.6 milyon TL'ye satılık fabrika!

Gebze 1. İcra Dairesi, Darıca İlçesi, Osmangazi Mahallesi'nde bulunan fabrikayı icradan satışa çıkarıyor. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 27 milyon 649 bin 816 TL olarak belirlendi.

Adalar‘da ortalama konut fiyatı 725 bin 160 TL!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa'nın açıkladığı verilere göre İstanbul Adalar‘da ortalama konut satış fiyatı 725 bin 160 TL olarak açıklandı. 

İMSAD 9. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi 5 Kasım'da!

Türkiye İMSAD, iç ve dış pazarları toplamında 630 milyar TL üzerinde değeri olan sektörün temsilcilerini 5 Kasım 2019’da Uluslararası Kalite Zirvesi’nde buluşturacak…

2019 Eylül'de en fazla konut satılan 10 il!

Endeksa. com, TÜİK‘in açıkladığı 2019 Eylül'de ayı konut satış verilerini değerlendirdi ve en fazla konut satışı gerçekleşen 10 ilin gayrimenkul değerlerini açıkladı...

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu kuruldu!

Sigortacılık ve özel emeklilik sektörlerinin düzenlenmesi ve denetlenmesine dair görevleri yürütecek Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu kuruldu.

Avcılar'daki Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin diğer minaresi de söküldü!

İstanbul’da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki deprem sonucu hasar alan Avcılar’daki Hacı Ahmet Tükenmez Camii minaresi sökülerek yıkılmıştı. İkinci minaresi için de risk taşıdığı gerekçesi ile yıkım kararı alındı…

İstanbul'a 300 bin metrekare yeşil alan!

AK Parti'nin İBB Meclisi'ne verdiği teklif ile Şişli, Beşiktaş, Esenler, Başakşehir, Eyüpsultan ilçelerinde bulunan ve mülkiyeti İBB'ye ait yaklaşık 300 bin metrekarelik alan meclis kararı ile park alanı olarak ilan edildi.