02 / 05 / 2024

23 - 05 - 2020 Tarihli arşiv haberleri - 67 Haber

Sudan'da Beşir ve ortaklarının 4 milyar dolarlık mal varlığına el konuldu!

Sudan'da hükümete bağlı Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu tarafından Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir, aile üyeleri ve ortaklarının 4 milyar dolar değerinde mal varlığına el koyduğu açıkladı.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi 2 ayda tamamlanacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde Meltem Bulvarı üzerinde süren alt yapı çalışmalarını inceledi. Devam eden çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Böcek, Meltem etabında hayata geçirilen çalışmaların 2 ay içinde tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Nazilli Kanal Yolu Projesi’nde sona gelindi!

Kanal Yolu olarak bilinen ve Nazilli’nin en geniş kapsamlı yol çalışması yapılan Yıldıztepe Mahallesi Mehmet Yüzügüler Sokak’ta kaldırım döşeme çalışmalarına başlandı.

Yeni Adana Stadı'nın inşaatında son aşamaya gelindi!

UEFA standartlarındaki 33 bin kişilik yeni Adana Stadı'nın inşaatı tamamlanıyor. Stadın koltuk renkleri ve sayısı da belli oldu.

TOKİ Denizli 178 konut ihalesi 3 Haziran'da!

Denizli İli, Serinhisar İlçesi Kızılhisar Mahallesi 178 Adet Konut, 6 Adet Ticaret ve 1 Adet Camii İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İHALE) ihalesi 3 Haziran tarihinde yapılacak.

Prestige Grup iflas davası 17 Temmuz'da!

Hasan Ülger, Prestige Grup Gayrimenkul Yatırım İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi aleyhine iflas davası açtı. Davanın yargılaması 17 Temmuz günü saat 13:50'ye bırakıldı...

Enez Fatih Camisi yıl sonunda açılacak!

Vakıflar Genel Müdürlüğünce restorasyonuna 2016 yılında başlanan Enez Fatih Camisi yıl sonunda hizmete açılacak.

Kentsel dönüşüm konut kredisinde faiz fırsatı!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapılarda oturan vatandaşlara devlet faiz indiriminde bulunuyor ve yüzde 0.66 faizle konut kredisi kullandırıyor...

Osmaniye Devlet Hastanesi 2022'de hizmete açılacak!

Osmaniye'de 600 yataklı, ancak 800 yatak kapasiteli olarak yapılması planlanan Devlet Hastanesi'nin inşaatına devam ediyor.

Türk inşaat firmaları Ukrayna’da 7 milyar dolarlık proje hayata geçirdi!

Türk Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) Başkanı Burak Pehlivan yaptığı açıklamada, Türk inşaat ve yapı şirketlerinin Ukrayna'daki güçlü varlığını sürdürdüğünü belirtti.

Derinkuyu'daki mera vasfındaki Hazine arazilerinin tahrif edilmesi TBMM'de!

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde bulunan mera vasfındaki Hazine arazilerinin tahrif edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sarıaslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türk inşaat sektörü, Güney Afrika'da çok başarılı işler çıkarabilir!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)/Türkiye-Güney Afrika İş Konseyi Başkanı ve Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu yaptığı açıklamada "Türk inşaat sektörü, Güney Afrika'da çok başarılı işler çıkarabilir" dedi.

Filyos Liman Projesi meclis gündeminde!

Filyos Liman Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Demirtaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

1 milyon 759 bin 740 dekar arazide toplulaştırma yapılacak!

Bayramdan sonra Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne ait 14 milyar TL tutarlı toplam 449 yatırım devreye alınacak ve 1 milyon 759 bin 740 dekar arazide toplulaştırma yapılacak.

Olympos'un sit alanına dönüştürüldüğü iddiası mecliste!

Antalya ilinde yer alan Olympos'un üçüncü derece sit alanına dönüştürüldüğü iddiası meclis gündemine taşındı. Saadet Partili'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Milyonlarca kişi emlak vergisinden muaf!

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri devam ediyor. Emlak vergisinden muaf milyonlarca kişi var. Yıl içinde emekli olup maaş almaya başlayanlar diğer şartları taşıyorlarsa bir sonraki yıl için müracaat ederek vergi ödemeyecek.

Ulaşım yatırımları salgın tedbirleri gevşetilmeden devam edecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, koronavirüs salgını sürecinde projeleri devam edeceğini dile getirerek, "Yaz ayları boyunca da kurulun tavsiyelerinden taviz verilmeden, şantiyelerde bu noktada gevşeme olmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

TOKİ İzmir Kemalpaşa 3. Etap ihalesi 27 Mayıs'ta!

İzmir İli,Kemalpaşa İlçesi, Çambel Mevkii 3. Etap 516 Adet Konut ve 14 Adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 27 Mayıs tarihinde yapılacak.

Konut trendine koronavirüs ayarı!

Pandemi süresi sonrası yatırımcıların bitişik nizamlı, sıkışık düzenli semtler yerine, daha ferah, yeşil alanı bol konut projelerine ilgi göstermeleri bekleniyor.

Gayrimenkul sektöründe dijital dönüşüm hızlandı!

Mesa'dan Özyurtlar'a ve Mars Investment'a kadar birçok şirket satış ofislerindeki işlemleri online kanallara taşıdı.

Mirasçılar dikkat! Vergi dönemi yaklaştı!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız olarak intikal etmesi durumunda miras vergisi ödeniyor. Veraset ve İntikal Vergisi'nin ilk taksit ödemeleri Haziran ayında başlayacak...

İzmit Seka Park sahilindeki iskele yıkılıyor!

17 Ağustos 1999 tarihinde depreminde kara bağlantısı yıkılan ve o günden beri atıl vaziyette bulunan iskelenin yıkımına başlandı.

Balıkesir Susurluk’a TOKİ müjdesi!

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Susurluk’un beklediği toplu konut müjdesini verdi. Projede ihale Haziran'ın 18'inde, kura 29 Haziran'da gerçekleşecek.

Isparta, Antalya ve Burdur'da bazı yerler sit alanı ilan edildi!

 Isparta, Antalya ve Burdur illerinde yer alan bazı bölgeler, 1 ile 3. derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edildi.

TOKİ Çaycuma 197 konut ihalesi 27 Mayıs'ta!

Zonguldak İli Çaycuma İlçesi Velioğlu Mahallesi 197 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 27 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek.

10 adımda kendi evinizi yapabilirsiniz!

Koronavirüs nedeniyle doğaya özlem daha çok arttı. Kırsal yaşamı tercih edenler kendi evini inşa ediyor...

Memduh Büyükkılıç'tan Kayseri'ye Sağlık OSB önerisi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin sanayisi ve ekonomisi için çok önemli bir projeyi müjdeledi. 

Gayrimenkul borsası sektöre can simidi olur mu?

Son yıllarda Türk Lirası’nın döviz karşısında hızla değer yitirmesi nedeniyle ülkemizdeki gayrimenkullerin uluslararası alandaki değerleri de düşüyor. Gaboras CEO’su Kurtuluş Altun, sektörün menkulleşme ve borsa oluşumuyla korunabileceğini söylüyor. 

Kekova Koyu'nda yapılan kaçak villa 12 gündür yıkılamadı!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova Koyu'nda 48 saat içerisinde inşa edilen kaçak villa 12 gün boyunca devam eden söküm işleminden sonra hafriyat alandan kaldırılacak.

AVM ve perakendeciler arasında 'kira' kavgası!

AVM ve perakendeciler arasında oluşan kira sorunlarının önüne geçilmesi için gözler Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a çevrildi. BMD ve AYD üyeleriyle görüşen Albayrak'ın kira tartışmalarına son vermek için atacağı adımlar heyecanla bekleniyor.