21 / 05 / 2024

Asgari ücret 14 bin lira olacak! Bunu duyanın ağzı bir karış açık kalıyor!  

Asgari ücret 14 bin lira olacak! Bunu duyanın ağzı bir karış açık kalıyor!  

Yeni yılda asgari ücretin ne kadar olacağı merak edilirken siyasilerin bu konudaki tartışmaları da devam ediyor. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, katıldığı canlı yayında asgari ücrete en az yüzde 50 zam yapılması gerektiğini söyleyerek asgari ücreti 14 bin TL yapacağını vaat etti.



ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU ARALIK AYINDA TOPLANACAK

Asgari ücretin ne kadar olacağı merak ediliyor. Aralık ayında toplanacak komisyon 3 kez toplantı yapacak. Son toplantıda nihai karar verilecek ve yeni asgari ücret açıklanacak.

ENFLASYON ORANI DİKKATE ALINARAK BELİRLENECEK

Asgari ücretin ne kadar olacağıyla ilgili çok sayıda tahmin var. İlk yapılan tahmin asgari ücretin 6700 lira olacağı yönündeydi ancak enflasyonun hızla tırmanması ve hayat pahalılığı nedeniyle son günlerde beklenti 7500 civarında.

Siyasi arenada en çok konuşan rakam ise asgari ücrete enflasyon oranında zam. Bu durumda yüzde 80’i aşan bir zam söz konusu olacak.

Milyonlarca kişinin gözü kulağı Aralık ayında belirlenecek yeni asgari ücrette olacak.

Asgari ücrete yapılacak zammın yükü tamamen işverene bırakılmayacağı, devletin bazı vergilerden ve kesintilerden vazgeçeceği, işveren için yeni teşvikler planlanacağı kulislerde dolaşan konular arasında.

Çalışana doğal gaz ve ısınma desteği geliyor! Herkese 1.000'er TL ek ödeme yapılacak! Hemen bakın!

Kripto para borsasında büyük kriz! İflas işlemleri resmen başladı

Gram altın uçuşa geçti! Her şeyi bırakın, gram altına bakın!


Geri Dön