06 / 07 / 2024

Asgari ücret onu da etkileyecek! Yüzde 60 zamlanacak! Üstelik bu zam hem ev sahiplerini hem de kiracıları ilgilendiriyor

Asgari ücret onu da etkileyecek! Yüzde 60 zamlanacak! Üstelik bu zam hem ev sahiplerini hem de kiracıları ilgilendiriyor

Tüm Türkiye yeni asgari ücret için açıklanacak rakamı merakla bekliyor. Çünkü asgari ücretin pek çok konuyu etkileyeceği düşünülüyor. Bunların başında da e aidatlar geliyor.



AİDATLARA NE KADAR ZAM OLACAK?

Kanal D Haber'de yer alan habere göre; bir vatandaş normal bir daire için 2500-3000 lira aidat verdiğini belirtirken bir başka vatandaş ise 1500 lira aidat verdiğini söyleyerek "O zaman 2 bin küsur lira olacak" diye konuştu. 

Tüm Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Hakan Akdoğan, "Genel kurulda kat malikleri de bu genel kurula katılım sağlarlar. Bütçe açıklanır" dedi. O bütçe kat maliklerinin aidatlarına ekleniyor. Artışın belirlenmesiyle ilgili konuşan Akdoğan, "Arsa payı, konutun büyüklüğü, dairenin tipi, metrekaresi, sosyal donatıları... Bunların hepsi bir bütün olarak incelenip ona göre bir bütçe düzenleniyor" dedi.

ASGARİ ÜCRET ONU DA ETKİLEYECEK!

Özellikle işçi çalıştıran sitelerde asgari ücrete yapılan zam oranında bir artış olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Bunun üzerine artan maliyetler ve faturalara gelen zamların da ilave edilmesi bekleniyor. Akdoğan "Yeni yılda gelen zamlar, elektrik, su, doğal gaz gibi..." diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön