04 / 05 / 2024

Avrupa’da enerji krizi büyüyor! Hapis cezası gelebilir

Avrupa’da enerji krizi büyüyor! Hapis cezası gelebilir

Gazprom üzerinden yapılan sevkiyatını süresiz olarak durdurmasının ardından Avrupa’da enerji krizi derinleşmeye devam ediyor. Bazı ülkeler de enerji tasarruflarına uyulmadığı takdirde hapis cezası bile gündemde.



İSVİÇRE'DE HEPİS CEZASI GÜNDEMDE

Enerji krizi tartışmalarının gündemden düşmediği İsviçre'de ise en sert önlem alındı.

Kış mevsiminde enerji sorununun acil durum seviyesine gelmesi durumunda tasarruf tedbirlerini uygulamayanların hapis cezasına çarptırılacağı bildirildi.

Blick gazetesinde yer alan haberde, kış mevsiminde yeterli miktarda doğal gaz bulunamaması durumunda doğal gaz ile ısıtılan evlerde odaların ısı seviyesinin 19 dereceden fazla olamayacak. Sıcak su seviyesi ise 60 dereceyle sınırlandırıldı.

Ayrıca elektrikli sobaların da kullanımının yasaklanacağı ve evlerdeki sauna ve yüzme havuzlarının soğuk kalması gerektiği belirtildi.

Avrupa’da enerji krizi büyüyor! Hapis cezası gelebilir

BELÇİKA'DA YENİ KARARLAR

Belçika hükümeti ise artan enerji faturalarına karşı, yakıt, elektrik ve doğal gazdaki düşük vergi uygulamasını uzatma kararı aldı.

Kamu binalarında 19.00 ile 06.00 saatleri arasında aydınlatmaların kapatılacağını, ısıtmanın en yüksek 19 dereceye, soğutma sistemlerinin de 27 dereceye ayarlanacağını bildirildi.

Buğday fiyatları uçtu! Ekmek fiyatlarına büyük zam yolda!

Vestel kurutma makinelerinde 750 TL indirim fırsatı! Vestel kurutma makineleri ne kadar? 7 Eylül 2022 fiyat listesi…

Dolar karşısında eridi gitti! 24 yılın dibini gördü

Geri Dön