18 / 05 / 2024

Avrupa'da rekor kıran doğal gaz fiyatı doları fırlatacak

 Avrupa'da rekor kıran doğal gaz fiyatı doları fırlatacak

Küresel fırtına Türkiye'de de enerji faturasını katlayacak. Peki ekonomimiz buna hazır mı? Yoksa seçim atmosferinde tüm zamanların en yüksek enflasyonu ve son yılların en yüksek bütçe açığına doğru son sürat gidiyor muyuz?



"Ekim ayından itibaren aylık 9-10 milyar dolar"

"Doğalgaz talebinin yükseleceği Ekim ayından itibaren BOTAŞ'ın aylık en az 9-10 milyar dolara çıkacak ödemeleri hangi rezervle yapılacak?" sorusunu yönelten Gürses, enerji faturasının bütçeye devasa bir yük getireceğini Mart ayında 300 milyar TL olarak hesaplanan elektrik ve doğal gaz sübvansiyonlarının en iyimser ihtimalle 450 milyar liraya çıkabileceğine işaret etti. Enerji fiyatlarındaki artışın seçim atmosferi nedeniyle hane halkına sınırlı yansıtılsa da sanayi kuruluşlarına yansıtılmasının kaçınılmaz olduğunu dile getiren Gürses, bunun da üretim maliyetlerini çok artıracağını belirtti. Enerji faturasının yükselmesinin döviz rezervlerinde ekstra erimeler meydana getireceğini ve Merkez Bankası'nın döviz kurunu tutmasının mümkün olmayacağını kaydeden Gürses, TL'deki değer kaybının maliyetleri ve enflasyon yükselteceğini dile getirdi.

Gürses, enerji fiyatlarındaki astronomik artış tablosunun, yanlış ekonomi politikalarıyla birlikte; Türkiye’de tüm zamanların en yüksek enflasyonunu ve son 20 yılın en yüksek bütçe açığını gösterme potansiyeli taşıdığını vurguladı.

Bu kış doğalgaz kesintisi olacak mı? Türkiye'yi neler bekliyor?

Gübre fiyatlarında doğalgaz krizi! Gübre fiyatları arttı mı? Hangi gübre kaç TL? 27 Ağustos 2022 gübre fiyat listesi 

Almanya'dan kış aylarında enerji tasarrufu için 7 önlem! Rusya doğal gazının garantisi yok


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön