01 / 05 / 2024

Bakan Bilgin'den emekli ve memur maaş zamlarıyla ilgili flaş açıklama! Kimse beklemiyordu yeni tarih verdi

Bakan Bilgin'den emekli ve memur maaş zamlarıyla ilgili flaş açıklama! Kimse beklemiyordu yeni tarih verdi

Hükümet ile Memur-Sen arasında devam eden 3600 ek gösterge ve diğer ek göstergelerin düzenlenmesini içeren görüşmeler nihayete erdi. Memur ve emekli maaş zamlarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sonra Bakan Bilgin de konuştu. Kimse beklemiyordu yeni tarih verdi.



"200 BİN LİRA EMEKLİ İKRAMİYESİ ALAN 50 BİN LİRA FAZLA ALACAK"

Aralık ayında da bir düzenleme yapılacağına değinen Bakan Bilgin, “Geçen sene yaptığımız gibi kamu çalışanlarımızı yeniden, aynı zamanda toplu sözleşme farkını, enflasyonu ve diğer ek düzenlemeleri de yaparak. Kamu çalışanlarının maaşlarına ve emekli ikramiyelere çok daha farklı yansıyacak. Aralık ayında yapılan düzenlemeyle ek göstergelerin maaşlara etkisi katlanarak artacak. 200 bin lira emekli ikramiyesi alanlar 50 bin lira fazla alacak” dedi.

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

Hükümetin 5 milyondan fazla emekli ve memuru ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesi, kamu görevlilerinin çalışırken maaşlarını, emekli olduklarında ikramiye ve aylıklarını belirleyen en önemli kalemlerden biri.

Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek gösterge yükseldikçe emekli aylığı ve emekli ikramiyesi rakamı da yükseliyor.

Emekli ve memur maaşına 2 bin 893 lira zamla net 9 bin 322 lirayı bulan artış açıklandı

Asgari ücret emekli memurlara ek zam ve maaş ödemesi! Bakan Bilgin'den sürpriz açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete gelecek zam miktarını açıkladı: İşçimizden esirgemeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sürpriz maaş zammı çıkışı: 4 bin 400 lira olacak

Bayram öncesinden her ailenin hesabına para yatacak! Başvurular e-devlet üzerinden olacak tarih belli oldu

TMO buğday fiyatını açıkladıktan sonra paranın hesaplara nasıl geçeceği belli oldu! Çiftçilere ödeme uyarısı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön