04 / 05 / 2024

Bankalardan son dakika açıklaması! 10 yıl vadeli, 1 yıl geri ödemesiz ucuz kredi geliyor!

Bankalardan son dakika açıklaması! 10 yıl vadeli, 1 yıl geri ödemesiz ucuz kredi geliyor!

Bankalardan son dakika kredi duyurusu geldi. Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaletiyle sunulacak, toplam 60 milyar Türk Lirası'nı bulacak ucuz ve uzun vadeli kredi paketinin hazırlıklarında sona gelindi...



Kartlı ödeme desteğinin, kredili mevduat hesabı yani KMH gibi vadesiz mevduat hesabına verileceği belirtildi. Esnaf ve KOBİ'lere limiti önceden tespit edilmiş ve hesabına tanımlanmış nakit para desteği verilecek. Bu şekilde, acil nakit gereksinimleri yeni destek paketiyle giderilebilecek. 

Bankalardan son dakika açıklaması! 10 yıl vadeli, 1 yıl geri ödemesiz ucuz kredi geliyor!

Kamudanhaber'de yer alan habere göre; yeni destek paketlerinde faizlere ilişkinde çalışmalar gerçekleştirildi. Bankalar, Türk Lirası Gecelik Referans Faiz Oranı (TLREF)+1.5 puan önerisi yaptı. Şu anda TLREF faizi yüzde 14.5 olarak belirlenmiş durumda. Bunun üzerine 1.5 puan daha ilave edilecek sunulacak destek paketlerinde kredi faizleri yüzde 16 olacak. Bu da şu anda piyasadaki yatırım ve işletme kredisi faiz oranlarının 10 puan altında. Hala pek çok bankada ticari kredi fraizleri yüzde 26-27 civarında. 

VADE 10 YIL PLANLANDI

Alınan  bilgilere göre, işletme ve yatırım kredileri şeklinde planlanan paketle iş dünyasının uzun vadeli TL cinsi kredilerle nefes aldırılması planlanıyor. Kredilerin vadesi ise 8 ila 10 sene olarak hedefleniyor.. Bankacılar, yatırım kredilerinde 1 sene anapara ödemesiz süreç getirileceğinin altını çiziyor. 

Kripto paralarda büyük çöküş uyarısı! Mart ayının sonunda...

Vatandaşa müjde! Fiyat artışlarına karşı yeni tedbir paketi açıklanıyor! 

Ekmeğe şok zam! Fiyatlara inanamayacaksınız!

SSK ve Bağ-Kur emeklisinin aylık geliri değişecek! Dikkat ödemeler başlıyor!

50 yaş altına emeklilik müjdesi! Resmen açıklandı!

Ev fiyatları düşecek mi? İnşaat maliyetleri rekor kırdı!

Emlakta 2022 nasıl geçecek?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön