04 / 05 / 2024

Başvurana 100 bin TL faizsiz kredi müjdesi! Resmen açıklandı!

Başvurana 100 bin TL faizsiz kredi müjdesi! Resmen açıklandı!

Milyonlarca kişiye 100 bin TL'lik faizsiz kredi verileceği açıklandı. Faizsiz krediyle ilgili müjde duyuruldu. Peki başvurular nasıl yapılacak? Kimler krediden faydalanabilecek? İşte ayrıntılar...



Proje şartlarıyla ilgili de önemli bilgiler paylaşan KOSGEB İl Müdürü Çepni, şunları kaydetti:

“2019 yılında 75 bin TL net satış hâsılatına sahip olan işletmeler başvurabiliyor. Projeden imalat sanayisi sektörü tümden yararlanabiliyor. Hizmet ve ticaret sektörlerinin de belli kapsamda olanları yararlana biliyor. İşletmeler web sitemizden detaylı bilgi alabilirler. İşletmeye alınacak elamanlarla ilgilide şartlarımız bulunuyor. İşletmeye alınacak personel mesleki veya teknik lise mezunu olması gerekiyor. Ya da üniversite mezunu olması gerekiyor. Son üç yıl içerisinde 180 günden fazla prim günün bulunmaması, yabancı uyruklu olmaması şartı aranıyor. Ayrıca ödeneme aşamasında işletmenin vergi veya SGK borcunun da bulunmaması gerekiyor. Projemizde kadınlarımıza yönelik pozitif bir ayrıcalık yapılıyor. Projeye başvuran kadın işletme ise ve işletmeye kadın istihdamı yapılıyorsa kişi başına 10 Bin TL fazla destek ödemesi yapılıyor. Projemizden yararlanmak isteyen ilimizdeki tüm işletmeleri hızlıca başvuru yapamaya davet ediyoruz.”

Başvurana 100 bin TL faizsiz kredi müjdesi! Resmen açıklandı!

FAİZSİZ KREDİYE KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Genç, yeni mezun ve kadın istihdamına öncelik veren 3’üncü fazda, tespit edilen sektörlerde faaliyette bulunan işletmeler, 1981 ve sonrası doğumlu, daha önce hiç çalışmamış ya da son 3 senede 6 aydan fazla çalışmamış olan yeni personeli istihdam edebilme hakkı kazanacak. Destekten, üniversite mezunlarına ek olarak mesleki ve teknik lise mezunu olan kişileri istihdam eden işletmelerin de faydalanabileceği belirtildi. 

ÖDEME ŞARTLARI NELER?

İşletmelerden, şartlara uygun olan yeni bir personeli 12 ay boyunca istihdam etmeleri talep edilecek. Desteği kullanmak isteyen işletmelerde aranacak bir diğer önemli koşul da son 12 aydaki ortalama istihdamını koruması olarak açıklandı.

Erken emeklilikte son dakika müjdesi! Milyonların yüzü gülecek...

Altında kritik bekleyiş! Fiyatlar patlayacak mı?

Emeklilerin maaşlarına ek ödeme yapılıyor! Son dakika açıklaması geldi...

Altın ve gümüşte kritik hamle! Yatırımcılara şok haber!

4 bankadan acil ihtiyaç kredisi müjdesi! 50 bin TL...

SSK ve Bağ-Kur emeklisinin aylık geliri değişecek! Dikkat ödemeler başlıyor!

Tapuda büyük değişiklik! Üç boyutlu uygulama geliyor!

Kripto paralarda büyük çöküş uyarısı! Mart ayının sonunda...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön