17 / 05 / 2024

Bir zam haberi de İzmir'den geldi! İşte izmir'de Ramazan pidesi fiyatları

Bir zam haberi de İzmir'den geldi! İşte izmir'de Ramazan pidesi fiyatları

Mübarek 3 ayların sonuncusu rahmet ve bereket ayı Ramazan sıcak pidesi ile akıllara geliyor. Fakat Ramazan'ın gelmesi yükselen enflasyonla birlikte pide fiyatlarına yapılan zamlarla sevinçleri kursaklarda bırakıyor. Teker teker illerden gelen zam haberlerine İzmir'de eklendi. İşte detaylar...



Ramazan ayı girmeden pide ücretleri, İzmir’de de açıklandı. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, geçen sene 350 gramı 6 TL'den satılan ramazan pidesinin bu sene yüzde 66 ücret artışıyla 10 liradan satışa sunulmasına karar verdi.

Diğer taraftan ramazan pidesinin gramajı 350 gramdan 320 grama geriledi. Pidenin gramajının düşürülüp, ücretinin yükseltilmesindeki en büyük sebebin yükselen maliyet olduğunu söyleyen İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis üyesi ve Ekmek ve Unlu Mamuller Komitesi üyesi Hüseyin Sağır, uygun görülen yeni tarifenin ramazan ayının ilk günü olan 23 Mart Perşembe gününden itibaren uygulanmaya başlanacağını ifade etti.

Bir zam haberi de İzmir den geldi! İşte izmir de Ramazan pidesi fiyatları

Sağır, İzmirde, ramazan pidesi 320 gram olarak 10 TL'den satılacak. Ankarada 300 gramı 10 TL'den satılacak. Biz 20 gram fedakarlık yaptık. Karar, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde alınıyor. İzmir Ticaret Odası olarak bu kararı uyuyoruz” diye konuştu.

İslam Memiş acil kodu ile uyardı! Kimse bu fırsatı kaçırmasın!

Carrefour'da Levrek 109.99 TL, ayçiçek yağı 99.90 TL! Bu indirimleri kaçıran çok üzülür!12 Mart 2023 fiyat listesi

BİM'de nohut 76.50 TL, Tereyağı 139 TL, margarin 39.75 TL! 12 Mart 2023 fiyat listesi


Geri Dön