14 / 05 / 2024

Bölgede yeniden büyük bir deprem olur mu? Naci Görür’den o soruya net yanıt!

Bölgede yeniden büyük bir deprem olur mu? Naci Görür’den o soruya net yanıt!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük deprem felaketinden sonra bölgede yeniden büyük bir deprem olacağı ile ilgili söylentilerle ilgili Prof. Dr. Naci Görür’den yanıt geldi. Bu ve merak edilen diğer konularla ilgili görüşlerini açıklayan Görür, çarpıcı ifadeler kullandı. İşte Görür’ün konuyla il



“Sorulara yanıtım mümkün olduğunca basite indirgenmiş ve sizin anlayacağınız şekilde olacak” diyen Görür, “Şayet bir yerde büyük deprem olmuşsa, o bölgede tekrar yeterli enerji birikinceye kadar büyük deprem olmaz. Kuzey Anadolu Fay Sonunda büyük deprem beklediğimiz yerlerin kırılmasından sonra artık bu sondu uzun süre büyük depremler yaşanmaz. Depremlerin olduğu Doğu Anadolu Fayında de enerji büyük ölçüde boşaldığı için bazı bölgeler hariç bu zonda büyük depremler olmaz” ifadelerini kullandı.

Bölgede yeniden büyük bir deprem olur mu? Naci Görür’den o soruya net yanıt!

Söz bölgedeki fay zonlarının uzun bir süre sakin kalacağını da savunarak, “Söz konusu olan bu fay zonlarında bir müddet büyük depremlerde kırılmamış fay parçaları kırılır ve artık zonlar uzun süre sakin duracak şekilde kalır* diye konuştu.

Ancak söylediklerinin Fakat benim bu söylediklerim ülkemizin en önemli iki fay zonu için geçerli olduğunun altını çizen görür, “Ayrıca fay tartışmalarını, deprem nerede, nasıl olacak gibi tartışmaları bırakalım ve deprem gerçeğini kabul edelim. Deprem dirençli kentler talep edelim ve bunu tüm siyasilerden talep edelim. Sesimizi yasal yollardan sesimizi duyuralım. Bunun tek yolu budur” şeklinde konuştu.


Geri Dön