11 / 05 / 2024

Borsa yatırımcısı 2023’de hayal kırıklığına uğradı! Borsada düşüş trendi ne zaman sona erecek? Kritik viraj neresi?

Borsa yatırımcısı 2023’de hayal kırıklığına uğradı! Borsada düşüş trendi ne zaman sona erecek? Kritik viraj neresi?

Seçim öncesi belirsizlikler orsa yatırımcısını tedirgin ediyor. Yıl başından bu yana endeksteki kayıp yüzde 20’ye ulaşırken, hisse bazında ise bu kayıplar çok daha yüksek seviyelerde. Endeksin seyrini ise seçim sonuçları belirleyecek. Uzmanlar ise yatırımcıları panik yapmaması konusunda uyarıyor.



SEÇİM SONUÇLARINA BAĞLI

Borsa yatırımcısı 2023’de hayal kırıklığına uğradı! Borsada düşüş trendi ne zaman sona erecek? Kritik viraj neresi?

Borsa İstanbul’da 13 Nisan’da 5 bin 198 puandan başlayan düşüş trendinde en düşük 4 bin 311 puan seviyesinin görüldüğüne değinen Korcan, bu düşüşün henüz dibinden dönülmediğini, 13 Nisan’da başlayan düşüşte ise kaybın yüzde 17’ye ulaştığını ifade etti. Ufuk Korcan, son satış dalgasının hangi seviyede duracağını seçimlerden çıkacak sonuçların belirleyeceğini kaydetti.

PANİK YAPMAYIN!

Borsada yaşanan son düşüşlerin yatırımcıları derinden etkilediğini yazan Ufuk Korcan, özellikle borsa  ile son tanışanların bakiyelerinde ciddi kayıplar olduğunu dile getirdi. Endekste 2023 yılındaki kaybın yüzde 20’ye ulaştığını ancak hisse bazında bu düşüş oranının çok daha yüksek olduğunu ifade eden Korcan, geçmiş yıllarda da benzeri kayıplar olduğunu ancak belli bir süre sonra telafi edildiğini belirtti. Borsanın kısa vadeli yatırım düşünenler için uygun bir yer olmadığına dikkat çeken Korcan, düşüşlerde panik yapmayanların, günlük ihtiyaçlarını karşılamak için borsadaki paralarına bağımlı olmayanların, hisse alırken kredi kullanmayanların belli bir süre sonra artıya geçeceğini ileri sürdü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön