29 / 04 / 2024

Borsada neler oluyor? Uzmanlar uyarıyor! Kısa vadeli dalgalanmalara dikkat!

Borsada neler oluyor? Uzmanlar uyarıyor! Kısa vadeli dalgalanmalara dikkat!

Son zamanlarda borsada yaşanan satışlar ‘soluksuz bir şekilde artan borsada kâr satışları olarak’ yorumlanıyor. Yüksek enflasyon endeksteki trendin muhafaza edilmesine katkı sağlarken kısa vadeli dalgalanmalar küçük yatırımcının canını yakabilir.



Seçimin ardından gelen ralliden sonra son günlerde hisse senedi piyasalarında egemen olan satıcılı seyir Borsa İstanbul'un ‘nefesi mi kesiliyor' endişesine neden oldu. Geçen sene yüzde 196.5 yükseliş ile beraber getiri rekoru kıran BIST 100 endeksi yeni yıla girilmesi ile seçim atmosferine girmiş ve 1 Ocak - 31 Mayıs tarihlerini kapsayan 5 aylık süreçte yüzde 11.2  oranında kayıp vermişti. Seçimin ardından belirsizliğin ortadan kalkması ve yeni ekonomi ekibi ile revize edilen ekonomi politikalarıyla çok ciddi bir ralliyi başlatan endeks bu hafta keskin satışlara sahne oldu.

Borsada neler oluyor? Uzmanlar uyarıyor! Kısa vadeli dalgalanmalara dikkat!

Sözcü gazetesinden Mehtap Özcan Ertük’ün haberine göre, haziran ayına 4.928 puanla başlarken hafta başında gördüğü 8.403 puanla tüm zamanların rekorunu kıran endeks haftayı yüzde 4.3 oranında düşüşle tamamladı. Birkaç aydır devam eden hızlı artışların ardından gelen bu kayıplar, 2024 yılı Mart ayındaki yerel seçimlere yaklaşılırken, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesine benzer bir satış trendine girmiş olabileceği tedirginliği yarattı. Fakat uzmanlar, son zamanlarda meydana gelen satışları ‘soluksuz bir şekilde yükselen borsada kâr satışları olarak' yorumluyor. Ilımlı havanın yerel seçimlere kadar veya reel faiz olmadığı sürece devam edeceği ifade ediliyor.

 Borsada neler oluyor? Uzmanlar uyarıyor! Kısa vadeli dalgalanmalara dikkat!

FAİZ KARARI BEKLENİYOR

Borsanın seyri bakımından en önemli gündem maddelerinden biri olarak ise 21 Eylül 2023 tarihindeki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı gösteriliyor. TCMB’nin piyasa beklentilerinin üzerinde faiz artırımlarına sürmesi durumunda endeksteki geri çekilmenin bir miktar daha devam etmesi bekleniyor. Mevcut hikâyeyi tümüyle terse çevirecek herhangi bir etkenin gündemde olmadığını da söyleyen uzmanlara göre, kısa vadeli yatırımcının temkinli olmasında yarar var. Enflasyonist ortamın devam etmesi endeksteki trendin korunmasına katkı sunmaya devam etse de kısa vadeli dalgalanmalar akın akın borsaya giren küçük yatırımcının canını yakabilir. BIST 100 endeksi bir süre daha dalgalı seanslar meydana gelebilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem ve kentsel dönüşüm konusunda bombayı patlattı! Detayları peş peşe açıkladı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan konut sorunuyla ilgili şok açıklama!

Bakan Şimşek’ten çok konuşulacak açıklama! Resmen açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön