09 / 05 / 2024

Bunları yapanın doğalgaz faturası düşüyor!

Bunları yapanın doğalgaz faturası düşüyor!

Kışın gelmesiyle yakıt fiyatlarından endişe eden vatandaşlar tasarruf etmek için çeşitli yöntemler deniyor.  Ancak belli yöntemler var ki, bunları yaparsanız doğalgaz faturanızın yükselmesini engellemeniz mümkün. Peki doğalgaz faturasını düşürmek için ne yapmalı? Hangi yöntemler etkili? İşte ayrıntı



RADYATÖR ÖNÜNDEKİ MOBİLYALARI KALDIRIN

Odanın ısıtılmasını sağlayan radyatörlerin mümkün olan en iyi performans ve en yüksek verimlilikte çalışabilmesi için önlerinde herhangi bir eşya bulunmaması gerekir. En fazla yapılan hatalardan biri radyatörlerin önüne koltuk, büyük yemek masası, TV dolabı gibi eşyalar yerleştirmek oluyor. Önünde mobilya olan radyatörün yaydığı ısı, koltuk tarafından kesiliyor. Bu durumda iç mekan yeteri kadar ısınamıyor.

KOMBİNİZ HEP AÇIK KALMALI

Bazı vatandaşlar, gündüz daha sıcak olan saatlerde kombiyi kapatarak tasarruf önlemi alma yoluna gidiyor.  Kombi ustaları ise aslında bunun tersini yapmak ve kombiyi hiç kapatmamak gerektiğini belirtiyor. Çünkü kombiyi kapatırsanız ev soğuyor ve yeniden açtığınızda daha fazla yakarak doğalgaz faturanızın şişmesine neden oluyor.  Bu sebeple tatil gibi evden uzun süreli uzak kalınması gereken haller dışında kombinizi gün içinde kapatmayın.  Evden sadece birkaç saat için çıktığınızda kombiyi kapatmak yerine açık tutmanız size daha çok tasarruf sağlayacaktır.

Bunları yapanın doğalgaz faturası düşüyor!

TERMOSTATİK VANA TERCİH EDİN

Faturanızı indirmenin bir diğer yolu da kullandığınız vanadan geçiyor. Termostatik vana kullanmanız doğal gaz faturanızda %30’a kadar varan tasarruf  imkanı veriyor.  Bunun nedeni ise termostatik vana, ortam ısısının muhafaza edilmesinde önemli payı olan akıllı bir vana. Bu vana, ısı derecesine bağlı olarak doğal gaz kullanımını durduruyor ve ısı düşürse yeniden açıyor. Böylece evin sıcaklığı her zaman sabit tutuluyor ve doğal gaz kullanımı da kontrol altında kalıyor.

BAKIMI YAPILMAYAN RADYATÖR FATURAYI ŞİŞİRİYOR

Evinizdeki radyatörlerin bakımı da önem taşıyor. Radyatörlerde hava birikirse ya da kirliyse bu hem radyatörün ısıtma gücünü düşürüyor, hem de daha fazla doğalgaz yakmaya neden oluyor.  Böylece ay sonunda yüksek bir fatura görme ihtimaliniz yükseliyor.

Milyonlarca çalışanın cebini rahatlatacak haber! 2.500 lira cebinizde kalabilir!

Bakan Varank’tan özel sektöre müjde! Destek 10 milyar TL’yi geçecek!

Türkiye turizm devi o ülkeyi geçti!


Geri Dön