04 / 05 / 2024

Büro Memur-Sen'den zam için Temmuz beklenmesin çağrısı: En düşük memur maaşı, işçi maaşının yarısı kadar! 

Büro Memur-Sen'den zam için Temmuz beklenmesin çağrısı: En düşük memur maaşı, işçi maaşının yarısı kadar! 

Memurlar zam çağrılarını yineleyerek, en düşük memur maaşının, kamu işçilerinin maaşının yarısı kadar olduğuna dikkat çekti. İşte ayrıntılar...



Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, yaptığı son dakika açıklamasında, 2023 ocak ve haziran ayları içerisinde en düşük devlet memur maaşının 10 bin 554 Türk Lirası olduğunu aktardı ve "01.29- 2023 ocak- haziran tarihleri arasında kamu işçilerinin maaşı 20 bin 250 liraya ulaşmış durumda. Ortalama net eline geçen tediyelerle birlikte" ifadelerine yer verdi. 

Yazgan, şu anda yaklaşık en düşük memurun, işçilerin yarısı kadar ücret aldığını belirtti. 

Büro Memur-Sen den zam için Temmuz beklenmesin çağrısı: En düşük memur maaşı, işçi maaşının yarısı kadar! 

Kamu işçileri ile memurların arasındaki maaş farkının bir diğer sebebi olarak gösterilen fazla mesai ücreti ile ilgili de konuşan Yusuf Yazgan, diğer bir adaletsizliğin de fazla çalışmadan kaynakladığının altını çizdi. 

"Bu adaletsizlik fazla çalışma ücretleri açısından da görülmekte… Şu anda bir işçi arkadaşımız bir saat çalıştığında 112 lira bir memur ise bir saat çalıştığında 5,4 lira almakta" şeklinde konuşan Yazgan, büro hizmet kolunda çalışan genel idari hizmetler sınıfındaki kamu çalışanlarının mağdur olduğuna dikkat çekti. 

Kira fiyatlarında ve gıda fiyatlarındaki artışı işaret eden Yusuf Yazgan, söz konusu açıklamasını "Bunları da üste üste koyduğumuzda memur arkadaşlarımızın artık bir geçim mücadelesi vermek durumunda kaldığını ifade etmek durumundayız" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Milli Eğitim Bakanı Özer açıkladı! Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı süreci 18 Mayıs'ta başlıyor!

Aile Bakanlığından müjde! 4 bin 336 lira Evde bakım paraları hesaplara yattı!

Devlet memuru statüsündeki peyzaj mimarı ve iç mimarlara müjde! Zam ve tazminatla ilgili karar geldi! 

Geri Dön