09 / 05 / 2024

Büyük göç dalgası! Depremden sonra en çok hangi iller göç alıyor?

Büyük göç dalgası! Depremden sonra en çok hangi iller göç alıyor?

Kahramanmaraş depremleri sonrası  bölgeden büyük göç yaşanıyor.  Peki afet bölgesinden en çok hangi illere göç yaşanıyor?



İŞTE EN FAZLA GÖÇ ALAN İLLER

Bölgedeki vatandaşların başka illere göç etmeye başladığını hatırlatan Cansel Turgut Yazıcı, “Deprem sonrasında  göçün en fazla hareketlendirdiği iller Ankara, Antalya, Mersin olurken, sonraki aşamada Elazığ, Kayseri ve Muğla oldu”  bilgisini verdi.

Büyük göç dalgası! Depremden sonra en çok hangi iller göç alıyor?

KİRALAR ACİLEN DONDURULMALI

Kiralık evlerde deprem öncesinde de fiyatların yüksek olduğunu, ancak şu an daha da yükseldiğini belirten Cansel Turgut Yazıcı,  depremzedelere destek için evlerini ücretsiz olarak açanların yanında, fırsattan istifade ederek kiralara zam yapanlar da bulunduğunu hatırlattı.

Cansel Turgut Yazıcı, “Mevcut durumda acil alınması gereken önlem, kira fiyatlarının dondurulması, yabancılara yapılan ev satışlarının durdurulması veya tekrar 1 milyon dolara yükseltilmesi olmalı. Suriye, Ukrayna ve Rus vatandaşları sadece evlerimizi değil okullarımızı da kullanıyorlar. Verilere göre 166 bin öğrencinin kent değiştirdiğini ve yeni okullarına geçtiğini biliyoruz. Son 10 yıl içinde Suriyeli, Ukraynalı, Rus, derken çok kalabalıklaştık.  Fakat konut stoğumuz doğal olarak o ölçüde gelişemedi” dedi.

 Büyük göç dalgası! Depremden sonra en çok hangi iller göç alıyor?

PEK ÇOK KİŞİ TAŞINAMIYOR, ÇÜNKÜ OLANAKLAR SINIRLI

Beklenenden fazla talep olması ve yabancıların Türkiye’ye gelişinin fiyatları olması gerekenin 2 katına çıkardığını söyleyen Cansel Turgut Yazıcı, “Pek çok ilde insanımız depreme karşı dirençsiz olduğunu bilse de, evini değiştirmek istese de bunu yapamıyor, çünkü olanaklar sınırlı. İnsanlar yaşam savaşı ile barınma savaşında şansını barınmadan yana kullanıyor. Depremin gerçekleşmeme olasılığı veya gerçekleşse de o anda ev dışında başka yerde olma ihtimali de mevcut. İnsanlar evinden çıkarsa nereye gidecek?  Pek çok kişinin başka yere taşınmaya maddi gücü yeterli olmuyor” diye konuştu.

İstanbul’da bu ilçelerde yaşayanlar derin bir “oh!” çekebilir! İşte zemini taş gibi sağlam yerler...

EYT’den emeklilik için kaç prim günü isteniyor? Kademeli primle emeklilik ne demek?

Son dakika… Akıllı telefonlara devasa zam geliyor! En ucuz telefon 2.500 lira birden artacak!

Depreme karşı güçlendirme yapmak pahalı mı? Hane başına kaç liraya çıkıyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön