02 / 05 / 2024

Çiftçiler müjde! Mazot ve gübre desteği ödemeleri o tarihte hesaplara yatıyor! 

Çiftçiler müjde! Mazot ve gübre desteği ödemeleri o tarihte hesaplara yatıyor! 

Milyonlarca çiftçi tarım ve destek ödemelerinin hesaplara yatırılıp yatırılmadığını merak ediyor. Peki, Mazot ve gübre desteği ödemeleri hesaplara ne zaman yatacak? İşte çiftçilerin merakla beklediği o sorunun yanıtı...



Çiftçiler müjde! Mazot ve gübre desteği ödemeleri o tarihte hesaplara yatıyor! 

Erken destek ödemesinden yararlanmayarak, mazot ve gübre ödemelerini gününde almak isteyen çiftçiler, desteğin nakit mi alacakları konusunda da belirsizlik yaşıyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, konuya ilişkin açıklamasında mazot ve gübre desteğinin bundan böyle çiftçiye nakit şekilde verilmeyeceğini belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, mazot ve gübre desteğine yönelik açıklamasında Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı, hububat üreten çiftçilere 2022 senesi üretim döneminin Mazot ve Gübre desteklerinin, 2023 Mart ayında değil bu sene ödeneceğine vurgu yapmıştı. 

Bakan Kirişçi, Tarım ve Orman Bakanlığı ile bağlı olan ve ilgili kuruluşların 2023 senesi bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı sunumda, mazot ile gübre desteklerinin artık çiftçilere nakit olarak verilemeyeceğini, Ziraat Bankası kartlarına yükleneceğini söylemişti.

Bakan Kirişci'nin açıklaması, mazot ile gübre desteğini kredi olarak kullanmayan çiftçilere 31 Mart 2023'te desteklerin nasıl ödeneceği ile ilgili soruları gündeme getirdi.

Bakanlık yetkilileri konuya dair açıklama yaptı. Bakanlık tarafından verilen bilgilere göre, Bakan Kirişçi’nin bu açıklamasının mazot ile gübre desteğinin ayni olarak ödenmesinin yalnızca erkene alınan desteklerini değil gününde yani 31 Mart 2023'te ödemesi yapılacak destekleri de kapsadığına vurgu yapıldı.

Bakanlık yetkilileri, çiftçilere Mart 2023 tarihini beklemeden mazot ile gübre desteklerini almalarını tavsiye etti.

Euro'da tırmanış devam ediyor! 1 euro kaç TL oldu? İşte son dakika euro kuru 13 Kasım 2022

Benzine indirim geldi mi? Akaryakıt fiyatları düştü mü? Opet, PO, Shell, BP, 13 Kasım 2022 fiyat listesi... 

Dolarda tehlike çanları çalıyor! Dolar bugün ne kadar? 1 dolar kaç TL? İşte 13 Kasım 2022 dolada son durum...


Geri Dön