06 / 05 / 2024

Çiftçilere tohum ve gübre desteği müjdesi! Belediyelerden üreticilere dev destek başladı! 

Çiftçilere tohum ve gübre desteği müjdesi! Belediyelerden üreticilere dev destek başladı! 

Çiftçiye dev tohum ve gübre desteği müjdesi geldi. Belediyeler, ayçiçeği üretecek çiftçiler için ayçiçek tohumu ve gübre desteği sağlıyor...



BELEDİYELER SEFERBER OLDU 

Türkiye genelinde yaşanan ayçiçek krizinin en az oranda hissedilmesi için ayçiçeği üretiminde seferberlik başlatıldı. Boşta kalan arazilerden yararlanmak ve dışarıya bağımlılığı en aza düşürmek amacıyla pek çok ilde üreticilere tohum ve gübre desteği sağlanıyor. 

TOHUMDA YÜZDE 70 İNDİRİM 

Çiftçilere tohum ve gübre desteği müjdesi! Belediyelerden üreticilere dev destek başladı! 

Belediyelerden il tarım müdürlüklerine kadar birçok kuruluş, yüzde 50 ile yüzde 70 arasında değişen hibelerle çiftçilere ayçiçek tohumu dağıtıyor. Üretimin artırılmasına ilişkin destekler yalnızca tohumla sınırlı kalmadı. 

Üreticilere aynı zamanda gübre desteği de veriliyor. Sakarya, Konya, Kocaeli, Bursa, Samsun ve Denizli başta olacak şekilde pek çok birçok büyükşehir belediyesi, illerindeki çiftçilerle el ele verip ayçiçek üretimini artırıyor. 

Sakarya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü iş birliğiyle yağlık ayçiçeği üretiminin artırılması için şehrideki bin çiftçiye yüzde 70 hibe desteğiyle 10 bin 640 kilogram tohum dağıtımı gerçekleştirildi. 2.000 çiftçiye 2 bin ton gübre ve 120 ton yüzde 50 hibeli yem bitkisi tohumu desteği sunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ise, “2022 Ayçiçeği Yetiştiriciliğini Destekleme” projesi çerçevesinde yağlık ayçiçeği yetiştiriciliği gerçekleştiren 500 üreticiye 360 ton yüzde 50 hibeyle gübre desteğinde bulundu. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön