29 / 04 / 2024

Çin'den kritik kripto para adımı! Her şey değişiyor mu? Kriptoların kaderi yeniden yazılacak!

Çin'den kritik kripto para adımı! Her şey değişiyor mu? Kriptoların kaderi yeniden yazılacak!

Bu senenin ilk döneminde kripto paraları ve madenciliği yasaklayarak kriptoya sırt çeviren Çin yönetimi, dijital para için kritik açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...



Çin den kritik kripto para adımı! Her şey değişiyor mu? Kriptoların kaderi yeniden yazılacak!DİJİTAL PARALAR İZLENMEYİ KOLAYLAŞTIRIYOR MU?

e-CNY’nin tartışmalı sınırlı anonimlik modeli, bir süredir tartışılıyor. Dijital paralar ile vatandaşların ticaretini de izlemek isteyen Çin yönetimi, bu iddiaları yalanladı. Dijital Para Birimi Araştırma Enstitüsü Genel Müdürü Mu Changchun kara para aklama, terörizm ve vergi kaçakçılığını önleyeceklerini belirtti.

Shift Delete Net'te yer alan habere göre; Çin Halk Bankası tarafından kontrol edilen araştırma birimi, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) geliştirmek için çabalıyor. Çin yönetiminin amacı ise finansal sistemlerini yeniden düzenlemek ve aynı zamanda Bitcoin gibi rakiplerin önüne geçmek.

Çin den kritik kripto para adımı! Her şey değişiyor mu? Kriptoların kaderi yeniden yazılacak!

Ülkenin çeşitli yerlerinde dijital yuan kullanımını test eden Çin, kağıt banknot ve madeni paralarla satın alınabilecek her ürünün bu paralarla da ticaretine izin veriyor. Ancak e-CNY’nin bazı güvenlik sorunları olduğu biliniyor.

Konuyla ilgili olarak Mu Changchun yaptığı açıklamada “(e-CNY) Kara para aklama, terörizmin finansmanı ve vergi kaçakçılığı da dahil olmak üzere yasadışı faaliyetleri önlüyor ve bunlarla mücadele ediyor, finansal güvenlik ihtiyacını koruyor” ifadelerini kullandı.

Pandemi kaynaklı ekonomik krizi aşmak için uğraşan ve dijital paranın kullanımını düşürmeyi amaçlayan Çin, bir süre boyunca ücretsiz olarak dijital yuan dağıttı. Ancak paranın sınırlı anonimlik sunması insanları ve diğer ülkeleri endişelendiriyor.

Çin den kritik kripto para adımı! Her şey değişiyor mu? Kriptoların kaderi yeniden yazılacak!İŞTE KRİPTO PARA PİYASASINDA SON DURUM

 İsimSembolFiyat (USD)       
1 BitcoinBTC21.902,0     
2 EthereumETH1.526,77     
3 TetherUSDT0,9999     
4 USD CoinUSDC1,0000     
5 BNBBNB255,5     
6 Binance USDBUSD1     
7 XRPXRP0,34591     
8 CardanoADA0,4915     
9 SolanaSOL38,643     
10 DogecoinDOGE0,065044     

Çiftçilere şok! Buğday fiyatları resmen fırladı! Hangi borsada buğday kaç TL? 25 Temmuz 2022 buğday fiyat listesi...

Yağdan şekere kasada 1 lira! İşte 25 Temmuz 2022 fiyat listesi

Milli Emlak'tan 98 bin 300 TL'ye imarlı arsa fırsatı! Sakın kaçırmayın! 

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön