15 / 05 / 2024

Çinli emlak devi Evergrande, 2 senede 81 milyar dolardan fazla zarar etti! 

Çinli emlak devi Evergrande, 2 senede 81 milyar dolardan fazla zarar etti! 

Çinli emlak şirketi Evergrande, 2021 ve 2022 yılları için sırasıyla 476 milyar yuan ve 106 milyar yuan (66,4 milyar dolar ve 14,8 milyar dolar) zarar ettiğini duyurdu. İşte son gelişmeler...



Bloomberg HT'de yer alan habere göre; China Evergrande Group iki senede toplam 81 milyar dolardan fazla zarar açıklamasının ardından, ülkenin en büyük borç yeniden yapılandırmalarından birini tamamlamak için mücadele veriyor. 

Temerrüde düşen emlak devi, 2021 ve 2022 yılları için uzun süredir ertelediği bilançosunu duyurduktan sonra, uluslararası bankaların, kredi revizyon planını onaylamaları amacıyla toplantılar yapmaya çalışıyor. 

Evergrande, hükümetin gayrimenkul şirketlerinin borçlanmasının kısıtlamasından sonra dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde son iki senede patlak veren emlak krizinin en fazla dikkat çekeni olmuştu.

Çinli emlak devi Evergrande, 2 senede 81 milyar dolardan fazla zarar etti! 

Bloomberg Intelligence analistleri Daniel Fan ve Adrian Sim’e göre Evergrande’nin borç yapılandırma planına onay verilmesi mümkün görünüyor. 

Çin'de gayrimenkul sektöründen gelen son rakamlarda görünümün olumsuz olduğunu işaret ediyor. Ulusal İstatistik Bürosu tarafından açıklanan gayrisafi yurtiçi hasıla rakamlarına göre, gayrimenkul sektörü Nisan-Haziran döneminde bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 1,2 gerileme gösterdi. 

İlk çeyrekte sektör 2021 yılından bu güne ilk defa büyüme göstermişti. İkinci çeyrek verisiyle beraber bu büyüme yeniden daralmaya çevrildi. 

Borç krizinde olan  Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande hisseleri Hong Kong borsası tarafından geçtiğimiz senenin Mart ayında işleme kapatılmıştı. Yine geçen senenin başlarında, Çin, gayrimenkul sektöründe yaşanan krizi kontrol edebilmek amacıyla Evergrande'yi bölmeyi de gündeme getirmişti. 

Euro 30 TL'yi de aştı! Bir rekor daha kırıldı: 18 Temmuz Salı Euro/TL alış satış fiyatı! 

Yerli yatırımcıların pay senedi varlıkları yüzde 156 artarak 2 trilyon TL'ye ulaştı!

Son Dakika Ticaret Bakanlığı acımadı: Fahiş fiyata 152 milyon TL ceza kesti!

 


Geri Dön