05 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Bozdağ peş peşe o şartı net açıkladı: İşi düşen herkes geliyor evet demeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Bozdağ peş peşe o şartı net açıkladı: İşi düşen herkes geliyor evet demeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Adalaet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girmelerine "olumsuz" bakışıyla ilgili peş peşe açıklamalar yaptı. Erdoğan, "Kusura bakmasın ikna etmeye gelmesinler" derken Bozdağ, "İşi düşen herkes geliyor" dedi.



İsveç ile Türkiye arasındaki ikili ticaret hacmi geçtiğimiz yıllarda 3,011 milyar dolar olarak gerçekleşti 

Türkiye İsveç'e 1,433 milyar dolarlık mal ihraç ederken ülkeden ithalatı 1,578 milyar dolar olduç

Türkiye’nin İsveç’e yönelik önemli ihraç kalemleri, motorlu taşıtlar, tekstil ürünleri, krom cevherleri ve buzdolabı şeklinde sıralandı.

Türkiye ve Finlandiya birbirlerini tamamlayıcı sanayi yapısına sahip. Bunu mevcut dış ticaret verileri ile Türkiye’deki Finlandiya yatırımlarından takip etmek mümkün. Diğer taraftan, Türkiye’nin imalat gücü ve rekabet özellikleri geleneksel ihraç pazarları ile beraber dikkate alındığında ekonomik ilişkilerin gelişmesi için önemli bir potansiyel bulunduğu anlaşılıyor.

Bu kapsamda, özellikle AB Gümrük Birliğinin sağladığı alt yapı çerçevesinde Finlandiya’nın pek çok sanayi ve tüketim ürününü rekabetçi fiyatlarla Türkiye’den temin etmesi söz konusudur. Türkiye’de yapılacak yatırımlar ise başta iç pazar olmak üzere, Afrika ve Orta Asya’da yeni pazar açılımları ortaya koyabilir. Bu şekilde, özellikle Finlandiya’daki yüksek iş gücü maliyetlerine karşı önemli rekabet avantajı sağlanabilmesi mümkün gözüküyor.

Zam geleceği açıklanan asgari ücret emekli ve memur maaşlarında sürpriz gelişme: Bakan Bilgin işareti verdi ama...

Benzinli ve dizel aracını hibritle değiştirene devlet desteği! Bayiler siparişleri almaya başladı

Adalet Bakanlığı'na personel alım ilanı duyuruldu! İş arayanlara fırsat yarın başlıyor

Altını koluna takan yanacak cebine koyan uçacak! Altın fiyatıyla ayakları yerden kesecek

Gözler TMO'dayken en yetkili isim 'Üzgünüm' diyerek açıkladı: Buğday fiyatları yüzde 25 zamlandı daha da artacak!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön