03 / 05 / 2024

DASK'tan son dakika açıklaması!

DASK'tan son dakika açıklaması!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), deprem sonrası hasar gören Zorunlu Deprem Sigortası poliçe sahiplerinin talepleri ile ilgili bir açıklama yaptı. İşte o açıklama...



DASK’ın sunduğu Zorunlu Deprem Sigortası bir vergi değildir

Yapılan açıklamada Zorunlu Deprem Sigortası'nın 1999 yılında meydana gelen büyük Kocaeli depremi sonrasına denk gelen tarihte kanunlaşmış ve kamu kaynaklarından bağımsız bir sigorta fonu oluşturmak için 2000 yılında kurulduğu belirtilirken, "DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile sigortalılara verilen teminat karşılığında aldığı primler ile bir deprem teminat havuzu oluşturmaktadır. Söz konusu bu havuz devlet kaynaklarından tamamen bağımsızdır." ifadelerine yer verildi.

Yapılan açıklamada DASK'ın Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi sahiplerinin primlerinden ve ilave olarak uluslararası reasürörlerden temin ettiği sigorta koruması ile oluşturduğu kaynaktan yalnızca sigortalılarına tazminat ödemesinin yaptığı da kaydedildi.

DASK tan son dakika açıklaması!

Ayrıca açıklamada;
-DASK fonlarının sadece sigortalıların ödediği Zorunlu Deprem Sigortası poliçe primlerinden oluştuğu, 
-DASK’ın fonlarının sadece sigortalıların hasarlarını ödemek için kullanıldığı,
-DASK’ın deprem vergileri ile hiçbir ilgisi olmadığı ve DASK'ın gelir vergilerinden hiçbir pay almadığı da kaydedildi.
 
DASK tarafından yapılan açıklamada DASK'ın finansal açıdan kamu kaynaklarından tamamen bağımsız olduğu belirtilerek, sunduğu Zorunlu Deprem Sigortası'nın bir sigorta ürünü olduğu da belirtildi.  

Kahramanmaraş depremi sonrası DASK başvuruları arttı!

Depremden etkilenen 10 il için peş peşe açıklandı! Kira yardımı ve destek ödemesi başvuruları... Hemen e-Devlet'e bakın!

Uzman isimler peş peşe açıkladı! Deprem yasaları yeniden düzenlenmeli!


Geri Dön