05 / 05 / 2024

Deprem bölgesindeki o konutlar İstanbul’da da inşaa ediliyor!

Deprem bölgesindeki o konutlar İstanbul’da da inşaa ediliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından deprem bölgesinde yapılacak evlere örnek olarak gösterilen Üsküdar Kirazlıtepe ve Ferah mahallelerindeki kentsel dönüşüm çalışmalarının 2023 sonunda tamamlanması hedefleniyor.



2018 senesinin ocak ayında bölgenin riskli alan ilan edildiğini dile getiren Kaya, "Kirazlıtepe ve Ferah mahallelerinde kentsel dönüşüm yaptığımız alan 180 bin 550 metrekareden oluşmakta. Bu bölgede toplamda 2 bin 18 bağımsız birim yer alırken, bunların 1.876’sı konut, 142 ticarethane. Söz konusu projenin birinci etabını tamamladık, vatandaşlara teslim ettik” diye konuştu.

Deprem bölgesindeki o konutlar İstanbul’da da inşaa ediliyor!

Kaya, kentsel dönüşümün vatandaşlar tarafından da kabul görmesi nedeniyle Ferah ve Kirazlıtepe'de eklenenlerle birlikte Mehmet Akif Ersoy ve Küplüce mahallelerinin katılmasıyla 31 parselde 525 bin metrekarelik bir alanın daha kentsel dönüşüme girdiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Yeni alanda ise 5 binin üzerinde bağımsız birim inşa edeceğiz. Bunun için 85 bin metrekarelik alanda inşaat faaliyetlerine başladık. Burada 50 blokta 1.153 bağımsız birim üretmekteyiz. Cumhurbaşkanımızın sözünü ettiği deprem bölgesinde de yapılması planlanan konutlar zemin artı 3 normal kat, burada gördüğümüz gibi olacak. Bu bir yerinde dönüşüm modelidir. Bu dönüşüm de bir gönül belediyeciliğinin sonucudur. Biz vatandaşın önce gönlüne, sonra evine girdik ve yapıları tahliye edip, yıktık”

Deprem konutları tamamen köy evi gibi 3 veya 4 katlı olarak inşa edilecek!

Deprem konutlarının detayları peş peşe geldi! En çok zemin artı 3-4 katlı ve 3+1 konutlar yapılacak! 


Geri Dön