18 / 05 / 2024

Deprem profesörü Naci Görür o ilimiz için kritik uyarıda bulundu!

Deprem profesörü Naci Görür o ilimiz için kritik uyarıda bulundu!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Twitter hesabından yeni bir uyarı yayımladı. Kahramanmaraş'ta 7.5 deprem üreten Sürgü fayının kırıldığını söyleyen Görür, dikkatleri Sorgun fayın çekerek önemli açıklamalarda bulundu.



FAY  Adana  HAVZASINDA YER ALIYOR

Dunya.com’da yer alan Prof. Dr. Naci Görür'ün sosyal medyadan yaptığı açıklaması şöyle: "Arkadaşlar, Adana hep bana soruluyor. Herkes aynı şeyi tekrar tekrar soruyor. Kaygılarınızı elbetteki anlıyorum ama mümkün olduğunca insanlarımıza yararlı olacak, onları doğru şekilde yönlendirecek konular üzerinde duralım. Gereksiz işlerle ilgilenmeyelim. Kahramanmaraş’ta 7,5 büyüklüğünde deprem üreten Sürgü fayı kırıldı. Ancak bu fayın batı-güneybatı uzanımı olan Sorgun fayı henüz hareketlenmedi. Sorgun fayı Adana havzasına çeşitli yönlerde dallanarak devam ediyor. Yumurtalık, Maraş, Osmaniye ve Ceyhan bölgelerinde Doğu Anadolu Fay hattının kolları bulunuyor. Bu fay kolları üzerine şubat ayında yaşadığımız Maraş ve Gaziantep depremleri stres transfer etmiş olabilir. Bu olasılık nedeniyle de daha önce yönetimlere uyarıda bulunduk. Amacımız zaman varken yaptığımız bu uyarılarla yaşanan yerleri depreme hazır hale getirmek.

Bilim durum ne ise onu söyler, istediğimizi, hoşumuza gideni değil. Herkes işine gelen şeyleri duymak istiyor. Artık insanları suçlamaktan vazgeçelim, söylemedikleri şeyi söylemiş gibi yapmayalım bu işleri siyasi bir zemine çekmeyelim. Deprem milli bir meseledir. Gelin hep birlikte deprem konusunda insanlarımıza, yöneticilerimize destek olalım, sevgiyle.

Görür, daha önce de TBMM’de milletvekillerine komisyonda beklenen İstanbul depremi ile ilgili sunum yapmış ve önemli uyarılarda bulunmuştu.

 


Geri Dön