14 / 05 / 2024

Depremzede vatandaşlara bir destekte KOBİ'den geldi! İşletmecilere 1 buçuk milyon lira faizsiz kredi desteği sağlanacak!

Depremzede vatandaşlara bir destekte KOBİ'den geldi! İşletmecilere 1 buçuk milyon lira faizsiz kredi desteği sağlanacak!

KOSGEB, deprem bölgesinde hasar gören kullanılamaz halde olan işletmelerin biran önce faaliyetlerine hızla dönmesi için Acil Destek Kredisi Programı başlattı. 



Depremzede vatandaşlara bir destekte KOBİ den geldi! İşletmecilere 1 buçuk milyon lira faizsiz kredi desteği sağlanacak!

HASAR AĞIRSA DESTEK DAHA DA ARTACAK

 Acil Destek Programından iş yeri; küçük sanayi siteleri (KSS), organize sanayi bölgeleri (OSB) veya bunların dışındaki iş yeri kümelenmelerinde bulunan ve hasar görmüş KOBİ’ler faydalanabilecek. Bu durumda olan mikro işletmeler 250, küçük işletmeler 500, orta ölçekli işletmeler de 1 milyon liraya kadar faizsiz kredi imkanından yararlanmış olacak. Hasar durumu ağır ve üstü olan işletmelerde bu limitler yüzde 50 arttırılma yoluna gidilecek. Orta ölçekli bir işletme ağır hasarlıysa toplam kredi limiti 1 buçuk milyon liraya kadar çıkarılacak.

 SIFIR FAİZLİ KREDİ 

Bölgede ekonomik ve sosyal hayatın hızlıca normale dönmesini amaçlayan Acil Destek Kredisi’nden faydalanabilecek işletmelerden ilk 12 ay ödeme alınmayacak. Ardından gelen 24 ayda 3'er aylık taksitler halinde ödeme gerçekleşcek. Acil Destek programı sfırı faizli olup faizin tamamını KOSGEB üstlenecek. Söz konusu programdan 30 bin KOBİ’nin yararlanmasını ve 11 milyar liralık kredi hacmi oluşturmak hedefleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön