17 / 05 / 2024

Doğal gaz faturanız devlet desteği ile ödenecek! Başvurular başladı! Hemen başvurun

Doğal gaz faturanız devlet desteği ile ödenecek! Başvurular başladı! Hemen başvurun

İhtiyaç sahibi evlere ve kronik hastalara doğal gaz desteği verilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğal Gaz Tüketim Desteği’nin başvurularının başladığını bildirdi. İşte detaylar…



DOĞAL GAZ TÜKETİM DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğal gaz Tüketim Desteğine başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak. İhtiyaç sahibi kişilere yönelik hayata geçirilen Doğal gaz Tüketim Desteği’nde başvurular 5 Eylül itibarıyla başladı. Başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti sekmesinde gerekli bilgileri doldurarak gerçekleştirilecek. Doğal gaz Tüketim Desteği’ne  http://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti web adresi ile başvuru yapılabilecek.

DOĞAL GAZ YARDIMI BAŞVURUSU KİMLERE VERİLECEK?

Destekten ihtiyaç sahibi evler ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlar yararlanabiliyor. Doğal gaz Tüketim Desteği hem faturalı hem de ön ödemeli şekilde sayaç kullanan hanelere verilmekte.

DOĞALGAZ DESTEĞİ ÖDEMESİ NE KADAR? ÖDEME NASIL ALINACAK?

İhtiyaç sahibi kişilere yönelik hayata giren Doğal gaz Tüketim Desteği ısıl harita baz alınarak belirlenmekte. Destek tutarı, 450 lira - 1. 150 lira arasında değişiyor. İhtiyaç sahibi kişiler, e- Devlet’ten yaptıkları başvurulara onay verdikten sonra PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten faydalanabilecek. Ön ödemeli sayaç kullanan kişilerin destek miktarı kartlarına verilecek.

KRONİK HASTALAR NASIL FAYDALANACAK?

Sağlık raporu olan kronik hastalara ya da hayatlarını cihaza bağlı sürdüren vatandaşlara ek ödeme yapılacak. Ek ödeme alabilmek için  başvurusu sırasında kişinin hastalığı ile ilgili olarak raporunu sisteme işlemesi lazım.

Doğal gaz faturanız devlet desteği ile ödenecek! Başvurular başladı! Hemen başvurun

Ailelerin hesaplarına tam 7 bin 200 lira yatacak! Hemen başvurun! Bu fırsat kaçmaz

İş arayanlara müjdeli haber! 24 bin 169 personel alınacak! Tarihleri kaçırmayın

Gram altın 975 lira olacak! Peki ne zaman! Altın düşecek yer yerinden oynayacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön