30 / 07 / 2024

Dolar 25 TL'ye fırlayacak! Doların yürek hoplatan ayak sesleri duyuldu! Analistler gecikmeden açıkladı!

Dolar 25 TL'ye fırlayacak! Doların yürek hoplatan ayak sesleri duyuldu! Analistler gecikmeden açıkladı!

Dolar kuru hala hareketli seyrediyor ve yatırımcılar ile vatandaşlar, doların durumu hakkında bilgi sahibi olmak için düşüş mü yoksa yükseliş mi yaşanacağına dair cevap arıyorlar. Bir uzman, bu sorulara yanıt verdi.



DOLARIN 25 TL OLACAĞI ZAMANI AÇIKLADI!

Ekonomi gazetesinden Burcu Göksüzoğlu’na konuşan Deriva Danışmanlık’tan Dr. Tolga Uysal, dolar kuru ve ekonomik politikalar hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Uysal, şu anda doların 19 TL seviyelerinde olduğunu, ancak seçim öncesi 19,50 TL'ye kadar yükseleceğini öngördü. Seçim sonrasında ise, iktidarın değişip değişmeyeceğinden bağımsız olarak, ekonomide önemli bir dalgalanmanın yaşanacağını belirtti.

Uysal, ekonomi politikalarında değişiklik yapılması gerektiğinin altını çizdi. Faizlerin artırılması gerektiğine işaret ederek, aksi halde döviz kurunda 25 TL'ye doğru bir yükselişin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Uysal, bu noktada doların durmayacağına dikkat çekti ve ekonomideki dengelerin düzeltilmesi için acil adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

SEÇİM ÖNCESİ DOLAR 19,50 TL!

Uysal, seçim öncesinde dolar kurunun yeniden hareketleneceğini ve 19,50 TL'nin beklendiğini vurguladı. Ancak gerçek kıyamet seçim sonrasında ortaya çıkacak. Bu nedenle dolar borcu olan vatandaşların borçlarını kapatmaları için acele etmeleri öneriliyor.

30 MART 2023 DOLAR!

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 19,1590'dan işlem görüyor.

Euro/TL 20,80'den, sterlin/TL ise yüzde 0,6 yükselişle 23,7210'dan satılıyor.

Dün yüzde 0,2 artışla günü 102,7 seviyesinden tamamlayan dolar endeksi, şu sıralarda 102,6'da bulunuyor. Euro/dolar paritesi de önceki kapanışının hemen altında 1,0840'da seyrediyor.

Üniversite öğrenciler dikkat! Okullar açılıyor mu, yüz yüze eğitime geçiliyor mu? YÖK Başkanı Özvar açıkladı!
Fitch Ratings'ten Türk bankalarına deprem raporu!
Hatay'da depremde ayakta kalan 100 yıllık çınar ağacı fırtınaya dayanamadı!

Geri Dön