19 / 05 / 2024

Dünya devi Bloomberg Türkiye ekonomisi analizi yaptı! Yüksek enflasyona rağmen…

Dünya devi Bloomberg Türkiye ekonomisi analizi yaptı! Yüksek enflasyona rağmen…

Türkiye ekonomisinde büyümeye devam ederken geçen hafta konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İngiliz The Economist'in sonrasında Bloomberg de bir analiz yayımladı. İşte detaylar…



ERDOĞAN'IN EKONOMİK MODELİNDEN BAHSEDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise ekonomik modelinin de konu olduğu haberde, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, fiyat istikrarı ve para birimi için ihracata, üretime ve istihdama öncelik sağlayan bir ekonomik modeli savunuyor" ifadeleri kullanıldı. Tüm bunlar ile birlikte Erdoğan'ın enflasyon ile başa çıkma konusunda şirketleri ve halkına çok güvendiğinden de aynı şekilde bahsedildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin söylemiş olduğu, "Bu ay büyümeden taviz vermiyoruz" ifadelerine de her verilen haberde Gayri Safi Yurt içi Hasıla'nın (GSYİH) ikinci çeyrek diliminde % 7, 4 artmasının beklendiği ifade edilerek büyümenin muhtemelen hızlandığı da dile getirildi.

AVRUPA'YI VE ÇİN'İ GERİDE BIRAKTI

Haberde, Türkiye'nin büyüme oranlarında bahsedilirken Çin, Almanya, İngiltere ve Fransa gibi ülkeleri geride bıraktığına dikkat çekildi.

Tüm bunlar ile birlikte Türkiye'de artan turist hareketliliği de konuşurken, "Gelişen turizm, yabancılar ile gelişleri ve harcamalarının bu sene şimdiye kadar % 100'ün üzerinde artması ile başka bir destek sağladı" açıklamaları yapıldı.

TÜİK'İ İŞARET ETMİŞTİ

Aynı zamanda Bloomberg tam ve kapsamlı bir değerlendirme için bugünkü Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıklamalarını dile getirmişti. TÜİK, 2022 ikinci çeyreği ile ilgili büyüme rakamlarını dile getirdi. Yapılan açıklamaya göre, Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde% 7. 6 büyüdü.

Dünya devi Bloomberg Türkiye ekonomisi analizi yaptı! Yüksek enflasyona rağmen…

Türkiye ikinci çeyrekte 7,6 büyürken ekonomistler büyüme verilerini tek tek değerlendirdi

E-ticaret ile alışveriş yapanların sayısı 2 milyarı aştı! Online alışverişe doymuyoruz

Önce kamu bankalarındaki doğal gazı kestiler şimdi de başka adım atacaklarını duyurdular

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön