04 / 05 / 2024

Dünyaca ünlü banka dolarla ilgili yıl sonu tahminini açıkladı! Yastık altında ve bankada doları olanlar dikkat

Dünyaca ünlü banka dolarla ilgili yıl sonu tahminini açıkladı! Yastık altında ve bankada doları olanlar dikkat

Fransız Société Générale (SocGen) bankası Türkiye için dolar kuruyla ilgili dikkat çeken yıl sonu tahmininde bulundu.



2022 YILININ SONUNDA DOLAR KURU KAÇ LİRA OLUR

Banka yıl sonunda Dolar/TL kurunun 22’ye çıkacağı tahmininde bulundu.

SocGen ekonomistleri, Latin Amerika ülkeleri para birimlerinin baskı altında kalmaya devam edeceğini belirtirken Çin’de para birimine yapılan müdahalenin son dönemde yaşanan kayıpların bir kısmını tersine çevirdiğini fakat düşüş eğilimini tersine çeviremeyeceği öngördü.

 Dünyaca ünlü banka dolarla ilgili yıl sonu tahminini açıkladı! Yastık altında ve bankada doları olanlar dikkat

ALMAN BANKASI DOLAR VE EURO İÇİN NE DEMİŞTİ

Almanya merkezli yatırım bankası Berenberg’den foreks ve faiz danışmanı Moritz Paysen Euro’yu baskılayan unsurun sadece Rus gazının kesilmesi ihtimali olmadığını belirterek “Zaten çok yüksek olan enerji maliyetleri euroyu baskılıyor. Enerji maliyetleri Avrupa’da ABD’dekinden kat kat yüksek” değerlendirmesinde bulundu.

Analistler, resesyon beklentilerinin artık daha güçlü bir şekilde dile getirilmesinin risk iştahını baskıladığını ve güvenli liman olarak görülen dolara yönelimi artırdığını belirterek, döviz piyasalarında dalgalı seyrin bir müddet daha sürebileceği görüşünde.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 18 Temmuz 2022 tarihinde saat 23:25’te yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 17,45 Türk Lirası, euro 17,71 Türk Lirası, altının gramı ise 958 Türk Lirası değerinde.

Adli Tıp Kurumu duyurdu. İş arayanlara büyük fırsat. 221 personel alınacak

Sofraların vazgeçilmezi patatese rekor zam geldi! Pazara, markete gidenler şoke oldu

Piyasa Kahini İslam Memiş'ten dolar yatırımcısını şaşırtan karar! Kimse bu seviyelerde tutamaz


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön