03 / 05 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan binlerce konut mağduruna müjde!

Ekrem İmamoğlu'ndan binlerce konut mağduruna müjde!

Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü. İşte yüz binlerce konut mağdurunu yakından ilgilendiren o görüşmenin detayları...



Ülke genelinde 300 bin mağdur var!

Ülke genelinde 300 bin, İstanbul'da 100 bin, Esenyurt'ta ise 30 bin kişinin Ön Ödemeli Konut satış sözleşmesi ile aldığı konutları teslim alamadığı belirtiliyor. 

Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu başkanı Özlem Hanelçi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, kanuna aykırı sözleşmelerle konut satılması sebebiyle tüketicilerin mağdur olduğunu ve bu sebeple yargıya başvurulsa da satın alınan konutlara tüketicilerin sahip olamadığını anlattı.

Ekrem İmamoğlu ndan binlerce konut mağduruna müjde!

Özlem Hanelçi, hayata geçirilen bazı projelerde Esenyurt Belediyesinin ortaklığı olduğunu, bu ortaklık hissesinin çantacı diye tabir edilen başkası adına iş yapan kişilere devredildiğini bu kişilerinde mağduriyet oluşturan şirketle birlikte sermayesinin büyük bölümü hazineye ait olan bankaların yöneticileri ile usulsüz protokoller imzaladığını bu protokollerle zaten mağdur olan kişilerin tekrar mağdur edilmeye çalışıldığını bildirdi.

Peki İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuyla ilgili neler söyledi? İşte detaylar...


Geri Dön