03 / 05 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan binlerce konut mağduruna müjde!

Ekrem İmamoğlu'ndan binlerce konut mağduruna müjde!

Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü. İşte yüz binlerce konut mağdurunu yakından ilgilendiren o görüşmenin detayları...



Neler olmuştu? 

Açıklanan resmi rakamlara göre, konut satışında, en çok satış gerçekleştirilen bölge durumunda olan İstanbul Esenyurt, konut mağduriyetinde en ön sıralarda bulunuyor. Hayallerindeki konuta kavuşma hayali kurarken mağdur olan vatandaşlar yüzlerce vatandaşın hakları için komisyon kurulmasını talep etmişti. 

2011'de inşaat çalışmalarına başlanan ve 4 bin vatandaşın etkilendiği Yeşil GYO Innovia 4 projesi mağduru Özlem Hanelçi'nin düzenlediği organizasyonla TBMM'ye giden konut mağdurları, İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Özgür Karabat, Emine Gülizar Emecan ve  İzmir  Milletvekili Özcan Purçu'ya yaşadıkları sıkıntıları anlatmıştı.

Sayıları 100 bini aşan mağdurların konut satın aldığı firmalar ve projeler şu şekilde; Samsun Tower, Garanti Koza, Bulut İnşaat, Yeşil İnşaat, Osmanlı İnşaat, Has İnşaat, Makromtek, Ukra İnşaat, Fi-Side, Caprice Gold, Dumankaya Modern, Yaşam Merkezi, Acunkent ve Tac Mahal.

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com

Konut mağdurları yeniden meclis gündeminde!

Konut mağdurları Bakırköy Adliyesi önünde haklarını arıyor!

Emlakta 2022 nasıl geçecek?

 


Geri Dön