05 / 05 / 2024

Elektriğe yeni zam geliyor! Bu tarihlere dikkat! Faturalar ne kadar olacak?

Elektriğe yeni zam geliyor! Bu tarihlere dikkat! Faturalar ne kadar olacak?

Kurda yaşanan yükseliş sebebiyle elektriğe yeni bir zam geliyor. Enerji uzmanı Çağada Kırım, "Tekrar bir zam yaparak farkı kapatacaklar" derken, EMO Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Özdağ, "Acilen kamulaştırma yapılmalı" diye konuştu. Peki elektriğe ne kadar zam gelecek?



Temmuz veya ağustos başında yeni zam beklediklerini duyuran Kırım, mesken abonelerinin şu anda elektriği yüzde 51 sübvansiyonlu şekilde ucuza kullandıklarının altını çizdi. "Şu an maliyet 3.59 kuruş ama meskene 2.4 kuruştan veriliyor. Temmuz başında maliyet kurdan dolayı 4.79’a çıkacak" açıklamasında bulunan Kırım, bu durumda mesken abonelerinin yüzde 100 daha ucuz kullanıyor olacağını belirterek, tekrar bir zam yapılacağını ve farkın böylece kapatılacağını aktardı. 

Elektriğe yeni zam geliyor! Bu tarihlere dikkat! Faturalar ne kadar olacak?

Cumhuriyet’ten Ali Can Polat’ın haberine göre; Türkiye Mimar ve Mühendisler Odalar Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Özdağ da elektrik zamlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

“Bunlar zam değil, sermaye transferidir” diye konuşan Özdağ, 201 yılında sanayi tarifesinde 88 kuruş olan bir kilovat saat elektriğin şimdi 3 lira 43 kuruş olduğunu anımsattı ve şu açıklamalarda bulundu:

"Bunun sebepleri arasında kullanılmayan elektrik üretim santrallerinden tutun da ithal fosil yakıt kullanımına kadar birçok kasıtlı tercihin etkisi var. Bu nedenle de yurtdışındaki fiyatlara bakarak ‘Tüm dünyada artıyor. Biz ne yapalım?’ söylemini kabul etmiyor ve acil kamulaştırma talep ediyoruz"

Benzin, motorin ve LPG'de Brent petrol etkisi! İndirim gelecek mi? Opet, PO, Total, Shell 20 Haziran 2022 fiyat listesi

Altın fiyatları ile ilgili son dakika! Güncel rakamları gören gözlerine inanamıyor! Gram, çeyrek, tam altın ne kadar?

Tatilde yerli turistler konaklamayı kısaltırken, yabancılar uzattı!

Milyonlarca emekli bekliyor! Emekli bayram ikramiyesi kaç lira oldu? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön