19 / 05 / 2024

Elinde peşin parası olana İslam Memiş'ten uyarı! Dolar uçuşa geçecek

Elinde peşin parası olana İslam Memiş'ten uyarı! Dolar uçuşa geçecek

Ülkemizde meydana gelen ekonomik problemler ile uzman isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Devamlı olarak dalgalanan kur üzerine altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ekonomiye has açıklamalar yaptı. Açıklamalarında söylediği tarih ile peşini bulunan vatandaşlara seslendi. 



NAKİTİ OLAN VATANDAŞLAR ACELE ETSİN

İslam Memiş'in açıklamaları ile 1 Haziran 2023 tarihi işaret gösterildi. 1 Haziran tarihinden itibaren dengelerin farklılaşacağını açıklayan ünlü ekonomist dolar kuru ve işsizlik meseleleri üstünde durdu. Dikkat çeken açıklamalar yapan Memiş'in açıklamalarında Türkiye'deki işsizlik probleminin daha da yükseleceği bilgisi paylaşıldı. Bu ayrıntı ile beraber doların da çıkışa geçeceğini söyledi. Arka arkaya tahminler yapan uzman isim peşini olanlara seslendi.

 Elinde peşin parası olana İslam Memiş ten uyarı! Dolar uçuşa geçecek

İŞSİZLİK VE DOLAR AÇIKLAMASI

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'in tarih vermesi ile beraber ülkemizde yer alan işsizliğin yükseleceğini ifade etti. Türkiye'nin işsizlik probleminde yükseliş oluşmasının yanı sıra dolar kuruna da değindi. Ekonomik politikalarının reformlarında meydana gelen gecikmenin etkisinin ortaya çıkacağını ifade etti.

Dolar kuru, Amerikan dolarının başka bir para birimi karşısındaki değerini ifade eder. Dolar kuru, döviz piyasalarında arz ve talebe bağlı olarak sürekli olarak değişkenlik gösterir. Dolayısıyla, dolar kurunun anlık değeri günlük olarak değişebilir.


Geri Dön