22 / 05 / 2024

Emekli maaş promosyonu sonrası değişti! Herkes oraya yöneldi

Emekli maaş promosyonu sonrası değişti! Herkes oraya yöneldi

Emekli maaş promosyonları için özel bankalar 10 bin liraya kadar ödeme yaparken, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank da promosyon yarışına girip rakamları 5 bin liraya kadar yükseltmişti. Ancak özel bankaların daha yüksek promosyon ödemesi yapması yeni bir durum ortaya çıktı. İşte detaylar...



Bir başka emekli ise promosyonların yeterli olmadığını dile getirerek, kamu bankasından aldığı maaşını promosyonu az bularak özel bankaya taşıdığını söyledi ve, “Geçinmek zor olduğu için nerede bir gelir varsa oraya yönelmek zorunda kalıyoruz” dedi.

Mikrofon uzatılan 76 yaşındaki emekli vatandaş emekli maaşı yetmediği için çalıştığını belirtirken, maaşını daha fazla promosyon verdiği için özel bankaya taşıdığını kaydetti.

MECBUREN KALAN DA VAR
TÜED Başkanı açıklamasında, “Anadolu'nun birçok ilçesinde özel bankaların şubesi olmadığı için emeklilerimiz kamu bankalarından aylık almak zorunda kalıp, yüksek promosyon imkanından yararlanamıyor” demişti. “Yazın memleketime gidiyorum. Buradaki bankalar orada bulunmuyor” diyen bir başka emekli vatandaş TÜED başkanının sözlerini doğrularken, “Kamu bankaları her yerde orada olduğu için oradan devam ediyorum” ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön