18 / 05 / 2024

Emeklilere meclisten müjde! Maaşlara ek zam kapınızı çalmayı bekliyor! İşte detaylar!

Emeklilere meclisten müjde! Maaşlara ek zam kapınızı çalmayı bekliyor! İşte detaylar!

Emeklileri ilgilen bir haber mecliste. Bu habere tüm emekliler sevinecek. İşte detaylar!



TBMM'ye kanun teklifi verilerek en düşük emekli maaşının en az asgari ücret tekabül eden 8.500 TL'ye ulaşması önerildi.

TBMM'E SUNULDU! EN DÜŞÜK EMEKLI MAAŞINA 3 BIN TL EK ZAM TEKLIFİ!

Ocak ayı başında emekli ve memur maaşlarına yapılan zamlar pek çok tepkiye yol açtı. Bilhassa en düşük emekli maaşının 5.500 TL olduğu ülkemizde 10.000 TL'lik açlık sınırından dolayı vatandaşlar mutlu olamadı.

Hatay Milletvekili Serkan Topal, TBMM'de en az 8.500 TL'ye çıkarılmasına dair bir kanun teklifi sundu. Milletvekili Topal, "Her evde iki emekli vatandaşımız var. 5.500 lira ile Hatay'dan Ankara'ya yalnızca git gel yapabiliyor bir kişi eşiyle beraber. Elektriği, suyu, doğal gazı ödemek dışında emekliler artık hiçbir şeyi ödeyemiyor arkadaşlar. Bu nedenle diyoruz ki: En düşük emekli aylığı asgari ücret seviyesinde olmalıdır. Emekliler sizden beklenti ve destek bekliyor. Bu nedenle, her emekli aylığı en az asgari ücret olmalı, artık geçinemiyorlar lütfen bu dikkate alınsın" diye konuştu.

EYT'LİLER BU HABERİ BEKLEMİYORDU!

EYT düzenlemesinde sonra yeni emekli olan vatandaşlar, EYT’ye dair son gelişmeleri yakından takip ediyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesine dair yeni gelişmeler vatandaşların gündeminde yer alıyor. Bu yıl emekli olanlara dair Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete'den önemli bir açıklama geldi.

Maaş konusu merak konusu olurken Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete'den önemli bir açıklama geldi. Ete yaptığı açıklamada, 2022 senesinde emekli olan vatandaşlar maaşlarında 2021 rakamıyla geldiği ve 2022 yılında Ocak ve Temmuz aylarında yapılan zamları aldıkları için 2023 yılında emekli olan vatandaşların maaşlarının daha yüksek alabileceği, 2023 senesinin hangi ayında dilekçe verilirse verilsin bir kayıp yaşanmayacağı ifade etti. Ancak 2023 senesinin Aralık ayında TÜFE ve büyüme oranlarına göre 2024 senesinde emekli olanların da 2023 senesinde emekli olanlardan daha şanslı olabileceği belirtildi.

Vefat eden kişinin tapudaki taşınmazları nasıl öğrenilir? Ölen kişinin tapusu kime kalır?

Promosyonda o banka tarih yazıyor! Hangi banka daha çok emekli promosyonu veriyor? Bu fırsat kaçmaz!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön