07 / 05 / 2024

En büyük ve en popüler NFT platformları hangisi?

En büyük ve en popüler NFT platformları hangisi?

Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem, en popüler NFT'leri ve detaylarını açıkladı. Erdem, Para Dergisi için kaleme aldığı yazısında en popüler NFT'lerin özelliklerini anlattı. 



NFT projeleri yaratıcısına ve ya yınlayıcısına bağlı olarak çeşitli özellikler gösterebilmektedir. NFT'ler, NFT pazaryerleri adı verilen platformlarda el değiş tirmektedir. Her ne kadar belirli bir fiyattan çıkışı gerçekleştiril miş olsa da sabit bir fiyat aralı ğına tabi değildir. Bu bağlamda ele aldığımızda NFT'leri birer sanat eseri ve nadide parçalar olarak düşünmemiz gerekir. Bir eser ne kadar nadir, benzersiz ya da popüler olursa o kadar de ğerli olmaktadır. Küresel olarak bir genelleme yapacak olursak şu ana kadar satılan en pahalı NFT, dijital sanatçı Mike "Beeple" Winkelmann'ın "Every days: The First 5000 Days" adlı NFT eseridir. 69.3 milyon do lara satılan bu eser, uzun zamandır zirvedeki yerini koruyor. Öte yandan Matt Hall ve John Watkinson tarafından yara tilan CryptoPunks NFT koleksiyonu küresel kapsamda NFT piyasasında oldukça popüler bir hale geldi. Birçok ünlü isim ve sosyal medya kullanıcısı CryptoPunks NFT si satın alarak profil fotoğrafı olarak kullanmaktadır. Yine dünyanın en pa halı ve popüler NFT eserleri bu koleksiyondan çıkmıştır. Bu koleksiyonlar dışında Bored Ape Yacht Club, Mutant Ape Yacht Club, Azuki, Doodles, Decentraland, CryptoKitties, The Sandbox ve PhantaBear, en popüler NFT koleksiyonları arasında yer almaktadır.

En büyük ve en popüler NFT platformları hangisi?

NFT ÇIKARAN ÜNLÜLER

NFT ekosisteminin gelişmesi ve büyümesiyle birlikte birçok sanatçı, sanat eserlerini NFT olarak piyasaya çıkarmaya başladı. Yeni sanat ürünlerinin ya nında, piyasada bulunan sanat eserleri NFT'lere dönüştürül meye devam ediyor. Ülkemizin çıkardığı değerli sanatçılardan Refik Anadol, NFT eserlerini dijital ortamlarda sanatsever lerin beğenisine sunuyor. Cem Yılmaz da 2021 yılında NFT eserleri yayınlayan ünlüler kervanına katıldı. Ünlü komedyen, kendi çizimlerinden oluşan bir koleksiyon oluşturarak, kulla nıcılarına sundu. Ülkemizde olduğu kadar dünyada da NFT sanat eserleri yaratmak oldukça revaçta. Katy Perry, Jay-Z ve The Weeknd, bu ünlülerden birkaçı. Son olarak dünyaca ünlü müzik grubu The Beatles'in üyelerinden John Lennon'un oğlu Julian, özel koleksiyonlarından bazılarını NFT olarak satışa çı kardığını duyurdu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön