22 / 05 / 2024

ENAG mart ayı enflasyon verilerini açıkladı!

ENAG mart ayı enflasyon verilerini açıkladı!

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) mart ayına yönelik enflasyon verilerini açıkladı. ENAG'a göre martta enflasyon yüzde 5.8 arttı.



TÜİK VERİSİNE GÖRE ENFLASYON BEKLETİNİN ALTINDA KALDI!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK)  yayımladığı verilere göre ise mart ayında tüketici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 2,29 artış kaydetti. 

Yıllık olarak ise enflasyon yüzde 50,51 olarak kaydedildi. Çekirdek göstergede yıllık artış ise yüzde 47,36 oldu.

Reuters anketinde ekonomistlerin beklentisi, mart ayında aylık enflasyonun yüzde 2,9 olması, yıllık enflasyonun yüzde 51,3’e gerilemesi yönündeydi.

Üretici fiyat endeksi ise aynı dönemde bir önceki aya göre yüzde 0,44 arttı. Üretici fiyatlarında yıllık artış ise Mart ayında yüzde 62,45 oldu.

ENAG mart ayı enflasyon verilerini açıkladı!

ET VE ŞARKÜTERİ ÜRÜNLERİNİN FİYATLARI UÇTU!

Tüketici fiyatları martta en fazla fiyat artışı yüzde 19,90 ile "dana eti"nde, en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 6,25 ile "kara yoluyla şehirler arası yolcu taşımacılığında" oldu.

En yüksek artış gösteren temel başlıklar Bir önceki aya göre değişim oranı 

Dana eti 19,90 TL

Şarküteri ürünleri ve diğer et çeşitleri 15,16 TL

Yumurta ve yumurta ile ilgili ürünler 11,16 TL.

 

Mart 2023 enflasyon rakamları açıklandı! İşte TEFE TÜFE Mart 2023 rakamları!

Ev sahibi kiraya ne kadar zam yapabilir? İş yeri, dükkan kira zam oranı ne kadar oldu?

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön