01 / 05 / 2024

Enerji krizi derinleşiyor! Küçük işletmeler iflas riskiyle karşı kaşıya…

Enerji krizi derinleşiyor! Küçük işletmeler iflas riskiyle karşı kaşıya…

Birleşik Krallık’taki küçük ve orta ölçekli şirketlerin geleceği tehlike altında. Kovid-19 karantinalarını atlatan birçok işletme, artan enerji maliyetleri, enflasyon ve yaşam pahalılığı krizini aşamayacağından korkuyor.



Enerji krizi derinleşiyor! Küçük işletmeler iflas riskiyle karşı kaşıya…

ÖDENMEMİŞ FATURALAR ARTIYOR

Müşterilerin faturaları ödemesi için geçen süre artıyor, bu da birçok işletme sahibinin açığı kapatmak için maaşlarından vazgeçmesine veya kişisel tasarruflara gitmesine neden oluyor. Küçük işletme destek platformu Enterprise Nation'ın kurucusu Emma Jones ise, “Geç ödeme almak sadece bir baş ağrısı değil, aynı zamanda insanların çalışıp para kazanabilecekleri bir zamanda faturaları kovalamak için saatler harcaması gerektiği anlamına geliyor.” dedi.

Chris London, muhasebeciler ve cenaze müdürleri de dahil olmak üzere işletmeler için sosyal medya hesaplarını yöneten Nottingham merkezli kendi pazarlama ajansını işletiyor.

Ayda 80 fatura kesiyor ve şimdi kendini geç ödeme yapanların peşinde buluyor. Chris, "Daha fazla müşterimizin geç ödeme yaptığını görüyoruz. Nakit akışı bizim için büyük bir sorun çünkü ödememiz gereken kendi maliyetlerimiz var. Çalışanlarıma ödeme yapmam gerekiyor, bu yüzden bazen geçimimi sağlamak için kendi birikimlerimden harcamak zorunda kalıyorum.” ifadelerini kullandı

Sürekli bir yaşam savaşı halinde olduklarını belirten Chris, 3 bin sterlinlik ödenmemiş faturası olduğunu da sözlerine ekliyor.

İngiltere toplu taşıma fiyatlarını sabitliyor

Enerji krizi büyüyor! Üretim durma noktasına geldi

Rusya Merkez Bankası açıkladı: “22 milyar zararımız var”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön