13 / 05 / 2024

EPDK, TOGG için devreye girdi: Uygulama 1 Ocak'ta başlayacak

EPDK, TOGG için devreye girdi: Uygulama 1 Ocak'ta başlayacak

Seri üretime başlanan Türkiye'nin ilk yerli otomobili TOGG'un gelecek yılın Mart ayında yollarda olması bekleniyor. TOGG'un yollara çıkmasıyla birlikte aracın nerede, ne kadar zamanda şarj edileceğine yönelik EPDK, ŞarjetTR uygulamasını geliştirdi.



Şarj istasyonlarında kredi kartı ve nakit ödeme seçenekleri de olacak. Ücret tarifesi daha sonra açıklanacak. Şarj için ücret tarifesinin serbest piyasaya dayalı olarak belirleneceği açıklandı. Büyük şarj istasyonlarının sabit müşterilerini koruyabilmeleri için fiyatlarda indirim uygulayabilmelerine de imkan verilecek.

EN FAZLA YÜZDE 25 İNDİRİM YAPILABİLECEK

Her zaman aynı şarj istasyonu ağını kullanan bir vatandaşa ya da Taşıt Tanıma Sistemi ile elektrik alan bir vatandaşa söz konusu istasyon normal vatandaşa uyguladığı fiyat tarifesinden en fazla yüzde 25 indirimli elektrik satabilecek. Rekabet şartlarını ortadan kaldıran bir fiyat politikasına izin verilmeyecek. Öte yandan vatandaş aracını evde şarj etmek isterse, meskenler için elektrik tarifesi ne ise faturasına onun bedeli yansıtılacak.

Yasada yapılan düzenleme ile şarj istasyonlarının faaliyetlerine ilişkin ikincil düzenleme yetkisi de EPDK’ya verildi. EPDK, elektrikli araçlar için şarj istasyonlarının kurulması, şarj altyapısının gelişmesi ve tüm ülkeyi kapsayacak bütüncül bir şarj ağının oluşması amacıyla “Şarj Hizmeti Yönetmeliği” oluşturdu. Şirketler EPDK’dan aldığı şarj ağı işletmeci lisansı kapsamında şarj ağı işletme hakkına sahip olacak.

Togg’un ön siparişleri ne zaman alınacak? Heyecanlandıran açıklama geldi

Togg, İstanbul-İzmir arası kaç lira yakıyor? İşte motorlu araçla arasındaki maliyet farkı...

Yerli otomobil Togg'un en çok bu rengi sevildi! İşte herkesi kendine hayran bırakan o görüntü...


Geri Dön