15 / 05 / 2024

Et fiyatlarına güncelleme geldi! Et fiyatları ne kadar? İşte güncel et fiyatları!

Et fiyatlarına güncelleme geldi! Et fiyatları ne kadar? İşte güncel et fiyatları!

Et fiyatlarına güncelleme geldi. Temel gıda maddelerinin fiyatları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte detaylar!



ET FİYATLARI NE KADAR?

Et ve Süt Kurumu (ESK) konu ile ilgili açıklamada bulundu. Et ve Süt Kurumu’nun yaptığı açıklamada; Piyasa regülasyon sorumluluğu içinde üreticinin alın terinin korunması için bazı tedbirler alındığının altı çizilerek, "Bu kapsamda; kuzu karkas alım kilogram fiyatı, 88 TL'den 90 TL'ye çıkmıştır. İç tüketimin artırılması nedeniyle de perakende satış mağazalarımızda yüzde 25 indirime gidilmiştir. Kuzu karkas ihracatında ise alım fiyatı, kilogramda en az 92 TL olarak belirlenmiştir. Alınan bu tedbirler ile beraber kuzu karkas fiyatları, piyasada kilogramı 85 TL'den ortalama 90-95 TL'ye yükselmiştir. Piyasa fiyatları kurumumuzca günlük olarak takip edilmektedir. ESK bugünden geçerli olacak şekilde toklu alım fiyatlarını da kilogramı 82 TL'den, primler ile 90 TL'ye çıkarmıştır" şeklinde yeni et fiyatları belirlenmiştir.

'ÜRETİCİ FİYATLARINA YÖNELİK MÜDAHALE YOKTUR'

Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) piyasanın düzenlenmesine yönelik aldığı tedbirler bulunmaktadır. Bu tedbirler bazında bakıldığında hem üretici hem de tüketici memnuniyetini sağlamak amaç olduğu aktarılan açıklamada, "Bu bağlamda, ESK'nin indirim kampanyası ile üretici fiyatlarına yönelik herhangi bir müdahalesi yer almamaktadır. Kuzu kesimi yaptırmak isteyen üreticilerimizin kombina müdürlüklerimizle irtibata geçmelerini bir kez daha hatırlatıyoruz. Bütün üreticilerimize bereketli kazançlar diliyoruz" ifadelerine yer verildi. Et ve Süt Kurumu, piyasada kilogramı 85 TL olan kuzu karkas fiyatının ortalama 90- 95 TL'ye yükseldiği, toklu alım kilogram fiyatının da primlerle beraber 82 TL'den 90 TL'ye çıkarıldığı bildirildi.

TOKİ sosyal konut projeleri konut fiyatlarını ne zaman düşecek? İşte konut fiyatlarına dair detaylar!

Almanya kapılarını Türkiye’ye açtı! Almanya havalimanına Türk işçi alımı başladı!

Promosyon çılgınlığı devam ediyor! Vakıfbank promosyon emekliye ne kadar veriyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön