17 / 05 / 2024

Euronun yarın geleceği seviye belli oluyor! İlk görenler kazanacak! Hemen bakın

Euronun yarın geleceği seviye belli oluyor! İlk görenler kazanacak! Hemen bakın

Avrupa Merkez Bankası yarın faiz oranlarını açıklayacak. Faiz oranlarının açıklanmasından sonra euronun yönü belli olmuş olacak. 



EURO YARIN NE OLACAK?

Avrupa Merkez Bankası yarın vgerçekleştireceği toplantıda faiz kararını artırması bekleniyor. Faiz kararı öncesinde banka ekonomik yavaşlama ve enerji kririzinden dolayı zor durumda.

Avro Bölgesi'nde enflasyon oranları gittikçe yükseliyor ve enflasonun önüne geçebilmek için Avrupa Merkez Bankası'nın faiz oranlarını artırması öngörülüyor.

Euronun yarın geleceği seviye belli oluyor! İlk görenler kazanacak! Hemen bakın

Banka tarafından beklenen faiz oranı yüzde 75 baz artırması beklenirken bazı analistler tarafından artış 50 baz artışın olma ihtimalini de göz önünde bulundueuyorlar.Faizin artması halinde yarın euronun yükselmesi bekleniyor. Euro kuru şu dakikalarda 18,16 TL seviyelerinde işlem görüyor. Yarın bu seviynin üzerine çıkması bekleniyor.

Yarın açıklanacak  olan faiz kararından önce ING Group Başekonomisti Peter Vanden Houte, ''Ancak 50 baz puan artık kesinlikle kabul edilirken, ekonominin durumu göz önüne alındığında eylülde 75 baz puanlık bir artış isteyecek bir çoğunluk olacağını düşünmüyoruz.'' dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön