22 / 05 / 2024

Ev alacaklar dikkat! Tazminat ödeyebilirsiniz! 

Ev alacaklar dikkat! Tazminat ödeyebilirsiniz! 

Konut sektörü son zamanlarda  alıcı ve satıcıların kararsızlıkları ile gündeme geliyor. Konusunda uzman kişiler bu durumda yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi. Peki Satış iptalinde tüketici hakları nelerdir? İşte satış iptalinde tüketici haklarının yanıtı...



İSPATLAMAK ŞART

Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'ün haberine göre; Avukat Elvan Kakıcı Şimşek, bu soruyu şu şekilde cevapladı: “Taraflar arasında mevcut bir sözleşme olmasa da sözleşme görüşmeleri mevcuttur ve taraflar birbirlerine karşı dürüstlük kuralları çerçevesinde davranmak zorundadır. Sözleşme henüz kurulmamış olmasına rağmen, karşı tarafın zarar görmesine sebep olan kişiye karşı zarar gören, borca aykırılık sebebiyle tazminat talebinde bulunabilir. Dolayısı ile; taraflardan birinin tapu satışı öncesinde sözleşme görüşmeleri sırasında kusurlu davranışta bulunması durumunda, zarar gören taraf zarara uğradığını ispat etmek şartı ile diğer taraftan uğradığı zararı tazminat davası açarak talep edebilir.”

Ev alacaklar dikkat! Tazminat ödeyebilirsiniz! 

KAPARO YANAR MI?

"Cayma hakkı doğal olarak kullanabileceğiniz bir haktır. Fakat bu hakkı kullanırken bunun bazı yaptırımları olduğu unutulmamalı" diye vurgulayan avukat Şimşek alıcı tarafından ödenen kaparo konusunda da bilgi verdi. Şimşek, "Emlak alım satımı sözleşmesinde, almaktan cayma halinde ‘verilen kaparoyu alamazsınız’ yönünde bir hüküm yazılmışsa kaparonuzu geri alamazsınız" diye konuştu.
 
Satıcının vazgeçmesi durumunda ise ödemesi gerçekleştirilen kaparonun alıcıya iade edilmesi şart olduğunu söyleyen Şimşek," kaparo ödemelerinin elden değil, banka yoluyla ve açıklama yazılarak yapılmasını" da önemli olduğunu kaydetti.


Geri Dön