16 / 05 / 2024

Ev sahipleri dikkat! Kiracılar artık bina risk raporu istiyor!

Ev sahipleri dikkat! Kiracılar artık bina risk raporu istiyor!

Deprem sonrası konutların sağlamlığı artık daha fazla sorgulanmaya başladı. Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar kiracıların artık bina risk raporu istediğini söyledi...



CNN TÜRK Muhabiri Gaye Sude Kayışlı, detayları Kentsel Dönüşüm Uzmanı Nihat Şen ve Emlak Uzmanı Ahmet Atmaca’ya konu ile ilgili detayları sordu. 

"Herhangi bir elektronik eşya alırken garanti belgelerini sorarız. Aracımızı alırken de sigortaya yaptırırız ya da ekspere götürürüz. Ama maalesef insanların hayatlarını devam ettirdiği konutlar ile ilgili böyle bir mecburiyet yok.” Bu sözler Kentsel Dönüşüm Uzmanı Nihat Şen’e ait.

Ev sahipleri dikkat! Kiracılar artık bina risk raporu istiyor!

CNNTürk'te yer alan habere göre, İstanbul adeta büyük Marmara depremi ile karşı karşıya. Bu nedenle artık İstanbul'da yaşayanlar taşınmaya karar vererek, ev aramaya başladı. Söz konusu bu durumun yansımalarıyla önemli açıklamalar yapan Emlak Uzmanı Ahmet Atmaca insanların genellikle bir daireye geldiklerinde parkesine, bina boyasına veya binanın güzel görünüp görünmediğine baktıklarını ama şu an bu durumun tamamen değiştiğini söyledi. 

Emlak Uzmanı Ahmet Atmaca açıklamasında gelen müşterilerin ‘Bina deprem yönetmeliğine uygun mu, bu binanın deprem testi oldu mu?’ gibi soruları sorduğunu söyleyerek, kendilerinin de bunun karşılığında daire sahiplerinden ve müteahhit firmalarından raporları istediklerini söyledi. Emlak Uzmanı Ahmet Atmaca açıklamasında alıcı ve satıcının eskiye göre daha bilinçlendiğini de sözlerine ekledi.


Geri Dön